Dünya

Kremlin'den "Erdoğan ve Esad görüşecek mi?" sorusuna yanıt

"Ukrayna'da Bayraktar üretilmesi, Ukraynalıların acılarını uzatır"

09 Ağustos 2022 15:34

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la telefonda görüşeceğine dair haberlerin "Ankara veya Şam'a sorulması gerektiğini" söyledi.
 
Türkiye gazetesinin "Erdoğan'ın Esad'la telefon görüşmesi yapacağıbileceğine" dair haberi, günlük basın toplantısında Rus gazeteciler tarafından Peskov'a soruldu.
 
Erdoğan'ın böyle bir planı olup olmadığı ve bu konunun geçen hafta Erdoğan ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasındaki görüşmede ele alınıp alınmadığı soruları karşısında Peskov, "Kısa bir süre önce Soçi'de yapılan görüşmede Suriye meseleleri istişare edildi. Ancak telefonla iki temasların olasılığı Türk veya Suriye tarafına sorulmalı" dedi.

'Ukrayna'da Bayraktar üretilmesi, Ukraynalıların acılarını uzatır'

Türk Bayraktar İHA'larının imalatı için Ukrayna'da fabrika inşa edilmesi planları da basın toplantısının gündemindeydi.
 
Gazetecilerin Ukrayna topraklarında Bayraktar fabrikası kurulmasını yorumlamasını talep etmeleri üzerine Peskov, bunun Rusya'nın Ukrayna'daki çıkarlarına ters düşeceğini ve bunun anlaşılması gerektiğini ifade ettiç
 
Sözcü, "Elbette bu sadece Ukraynalıların acılarını uzatır ancak özel askeri harekatın amacı olan husustan kaçınmaya yardım etmez" diye konuştu.