Dünya

Kremlin: Avrupa ülkeleri er ya da geç Zelenski'nin yaptıklarını sorgulayacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna lideri Zelenski'nin Batı ülkelerine yönelik çağrısını değerlendirdi

09 Ağustos 2022 14:15

T24 Dış Haberler

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Kiev’i destekleyen Avrupa ülkelerinin “er ya da geç” Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin her şeyi doğru yapıp yapmadığını sorgulayacağını söyledi.

Rus haber ajansı TASS’ın aktardığı haber göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna lideri Zelenski’nin Washington Post gazetesine yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Zelenski’nin Batılı ülkelere “Rus vatandaşlarının ülkeye girişini engelleme” yönündeki çağrısı hakkında konuşan Peskov, “Zelenski, Rusya’yı cezalandırmaya çalışan Avrupa ülkelerinin aktif bir şekilde bunun faturasını ödediğini anlamalı” dedi.

Peskov, “Ülkeler faturayı ödüyor ve vatandaşları faturayı ödüyor. Ve eninde sonunda bu ülkeler ‘Zelenski, her şeyi doğru yapıyor mu, neden bizim vatandaşlarımız bunun bedelini ödüyor’ diye sorgulamaya başlayacak. Ukrayna tarafın bunun farkında olmalıdır” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamalarda ülkesini işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılmasını ve Rus vatandaşlarının Batılı ülkelere girişinin yasaklanması gerektiğini söyledi