Gündem

Kredi kartını unutan müşteriye kendi kartını veren Türk taksici, İsveç'te gündem oldu

İsveç’te taksicilik yapan Ömer Temel, yaptığı iyilik karşılığında teklif edilen ödülü kabul etmedi

20 Nisan 2019 15:45

İsveç’te taksicilik yapan Ömer Temel, cüzdanını evde unutan müşterisine kendi kredi kartını verdiği için ülkede gündem oldu. Sosyal medyada çok konuşulan Temel, “Bizim milletimiz için bu tür iyilikler normal karşılanıyor. İsveç’te ise anormal ve hayretler içinde karşılanıyor” dedi.

Olayın İsveç’te yankı bulmasına şaşırdığını dile getiren Temel, “Perşembe sabahı saat 06.00’da Christer Östlund isimli İsveçli müşteriyi havalimanına götürmek için aldım. Havalimanına yaklaştığımızda müşteri panikledi, cüzdanını ve banka kartlarını evde unuttuğunu söyledi. İki günlüğüne yurt dışı gezisi varmış. Taksi ücretini sonra ödeyebileceğini söyledim ve gittiği ülkede harcama yapması için banka kartımı teklif ettim. Teklifim karşısında dondu kaldı. İnanamadı. ‘Gerçekten ilk defa taksisine binen birine güvenerek kartını ve şifresini veriyor musun?’ diye sordu. Şaşkınlık içinde tekrar tekrar sordu” diye konuştu.

İki gün sonra müşterisinin kendisini alması için telefon ettiğini söyleyen Temel, “Havalimanında karşıladığımda ‘Hiç kimse böyle bir şey yapmaz. Hele hele bir İsveçli asla bunu yapmaz. Sen nasıl böyle bir şey yaptın?’ diye tekrar tekrar sorular sordu. ‘Biz Türklerin kültüründe var, biz yardım etmeyi severiz. Bizim için bu olaylar normal’ cevabını verdim” ifadelerini kullandı.

Müşterisinin kendisine bu iyilik karşısında 30 bin kron (18 bin 800 TL) para teklif ettiğini aktaran Temel, “Gezi esnasında 4 bin 500 kron ( 2 bin 816 TL) para harcamış. Paramı iade ettikten sonra iyiliğin karşılığı olarak 30 bin kron da para teklif etti. Kabul etmedim” dedi. Bir bankada müdür olarak çalışan Christer Östlund ise “Almanya ve Fransa’ya iki günlük iş gezimi Ömer kurtardı. Hala dünyada böyle insanlar varmış. Dünyayı Ömer gibiler kurtaracak.” diye konuştu.