Gündem

KPSS Ön Lisans sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

KPSS Ön Lisans sınav yerleri giriş yerleri sorgulanmaya başlandı. Adaylar, KPSS Önlisans sınav giriş yerleri hakkında araştırmalar yaptı. Peki, KPSS Önlisans sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS Ön Lisans sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte, KPSS Ön Lisans sınav yerleri giriş belgesi hakkında detaylar

30 Eylül 2022 16:19

24 Ağustos'ta KPSS Ön Lisans geç başvurusunun da alınmasıyla sıra sınav tarihi gündeme geldi. Kamuda kariyer yapmak isteyen adaylar, KPSS Önlisans sınav giriş yerleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan KPSS Ön Lisans sınav giriş yerleri ile ilgili bilgi yayımlanıp yayımlanmadığı merak edildi. Peki, KPSS Önlisans sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS Ön Lisans sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte, KPSS Ön Lisans sınav giriş yerleri giriş belgesi hakkında detaylar:

KPSS Önlisans ne zaman?

2022-KPSS Önlisans sınavı 9 Ekim 2022 Pazar günü ülke genelinde gerçekleşecek.

KPSS Önlisans sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman belli olacak?

Edinilen bilgiye göre, 29 Eylül itibarı ile KPSS ön lisans sınav giriş yerleri ve giriş belgesi erişime açıldı.

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde:

''Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgesine ulaşabilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.''

KPSS Önlisans kaç dakika sürecek?

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. KPSS ön lisans sınavının süresi 130 dakika olacak. DHBT, tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ YERLERİ