Spor

Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu

İşte ilk 11'ler ve maç notları

16 Ağustos 2024 20:00

Galatasaray, deplasmanda Konyaspor karşısında 3 puan arayacak. Trendyol Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray saat 21:00'da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda karşılaşacak. Maçta Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Müsabaka, beIN Sports ekranlarından canlı yayınlanacak.

Sarı-kırmızılılar sezonun açılış maçında Atakaş Hatayspor'u 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Ev sahibi Konyaspor ise deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 ile geçmişti.

Galatasaray ile Konyaspor arasında 47. randevu

İki takım arasında geride kalan 46 maçta sarı-kırmızılılar 33, yeşil-beyazlılar 5 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın 89 golüne, Konya temsilcisi 31 golle karşılık verdi.

Konya'daki maçlar

Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı 23 maçta galibiyet sayılarında 14-5 önde bulunuyor. İki takım, Konya'daki 4 müsabakada ise berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, rakip sahada Konyaspor'la yaptığı son 4 maçın 3'ünü kaybetti. Galatasaray, Konya'daki 3 maçlık yenilgi serisini, geride kalan sezonun son haftasında rakibini 3-1 yenerek sonlandırırken, bu sonuçla şampiyonluk ipini de göğüsledi.

Galatasaray'ın deplasmanda bulduğu 35 gole karşılık, Konyaspor sahasında 15 gol atabildi.

En farklı skorlu galibiyetler

İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 5 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0'lık sonuçla kazanırken diğer iki maçı ise 2-1 ve 4-3'lük skorla kazandı.

Eksikler

Galatasaray'da Davinson Sanchez sakatlığı sebebiyle kadroda yer almazken, Zaha ve Sergio Oliveira Konya'ya götürülmedi. Konyaspor'da ise yeni transferler Boranijasevic ve Josip Calusic sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almayacak.

İlk 11'ler

Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Guilherme, Marko, Oğulcan, Ndao, Pedrinho, Yusuf, Aleksic, Umut

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdulkerim, Dubois, Torreira, Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi.