Gündem

Konya Valiliği, doktorları hedef gösteren cami imamı hakkında soruşturma başlattı

08 Temmuz 2022 18:45

Konya Selçuklu’da bir imam Konya’da öldürülen doktor Ekrem Karakaya için greve giden sağlık emekçilerini hedef almış, doktor hakkında; “Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntülerin ardından Konya Valiliği, doktorları hedef gösteren imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada; "08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Ne olmuştu?

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından sağlıkçılar bugün de grevlerini sürdürdü. Konya’nın Selçuklu ilçesinin Bosna Hersek mahallesinde bulunan Kayalar Camii’nde çekilen görüntüler tepki çekti. Görüntülerde minbere çıkan imam camiye gelen vatandaşlara doktorları hedef gösterdi.

İmam, 8  Temmuz tarihli yayınlanan hutbenin dışına çıkarak, “Dün hastaneler görev yapmadı. Günlük tedavi olacak adam var. Bu neyi getirir? Bu daha fazla doktorun öldürülmesini getirir. Sen hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” sözleriyle sağlık emekçilerini hedef aldı.

Son dönemde artan kadın cinayetleri hakkında da yorum yapan imam, cinayetlerin artmasını konunun haber yapılıp televizyonlarda gösterilmesine bağladı.