Gündem

Konya’da vahşetin yaşandığı barınağı ziyaret eden Tuğba Özay: Buraya ciddi bir emek verilmiş; kurunun yanında yaş yanmasın

28 Kasım 2022 19:06

Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, köpeklere eziyet edilen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Özay, "Gerçekten buraya ciddi bir emek verilmiş. Tabii ki yaşanılan olayın hiçbir affı yok. Birkaç kendini bilmezin yapmış olduğu şey bu kadar emeğe mal edilemez. Kurunun yanında yaş yanmaması gerekir" dedi. 

Bir köpeğin, bir görevli tarafından elindeki kürekle vurularak katledildiği Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Tuğba Özay, yaşanılan olayın münferit olduğunu ve tüm kurum ile çalışanların suçlanmaması gerektiğini söyledi. 

"Kurunun yanında yaş yanmaması gerekir"

Özay, şunları söyledi:

"Ne yalan söyleyeyim şaşırdım. Gerçekten buraya ciddi bir emek verilmiş. Tabi ki yaşanılan olayın hiçbir affı yok. Birkaç kendini bilmezin yapmış olduğu şey bu kadar emeğe mal edilemez. Ben gönüllülerin de burada görev almasından yanayım. Onlar da burada çalışmalı diye düşünüyorum. Türkiye'de her şey çok karmaşık hale gelmiş durumda. Özellikle sosyal medya nitelikli bir bomba. Bir anda farklı boyutlara taşınabiliyor. İnsanlar galeyana gelebiliyor. Ama burada ciddi bir çalışma var. Ortada kirli bilgiler döndüğü için kaosa neden olabiliyor.

Burada gerçekten gönülden hareket eden hayvansever kardeşlerimiz var. Kurunun yanında yaş yanmaması gerekir. Onlar da çok üzgün ben bunu gördüm. Hayvan severlere de buradan sesleniyorum, hayvanları alıp sonra sokağa bırakıyorsunuz. Burada kim gerçek hayvansever o da tartışılır. Gördüğüm kadarıyla bu çocuklar ellerinden geldiği kadar korunmaya çalışılıyor. Ama o görüntüler çok korkunçtu, asla affedilir yanı yok. Buradaki arkadaşlar da aynı şeyi dile getiriyorlar." (DHA)