Gündem

"Konuş, sen nerelisin" diyen vatandaş: Kazanmadılar, halkın iradesini çaldılar

03 Nisan 2024 08:16

Şırnak'ta "taşımalı seçmen" olduğu iddia edilen askerlere “Konuş, sen nerelisin?" şeklinde tepki gösteren ve gündem olan Süleyman Salğucak, "Şırnak halkı, Şırnak'ı kazandı. Onlar sadece halkın iradesini çaldılar” dedi.

Şırnak merkezde taşımalı binlerce asker ve polis oyuyla halkın iradesi gasp edildi. Asker ve polislerin toplu oy kullanmak için getirildiği anlar görüntülere de yansıdı. Tümgeneral Ömer Keçeciğil İlkokul ve Ortaokulu önünde asker ve polislere gösterilen tepki güne damgasını vurdu. Şırnaklı Süleyman Salğucak (61), okul önünde sırada bekleyen asker ve polislere "Konuş, sen nerelisin?" sözleriyle tepki gösterdi. Söz konusu görüntüler, taşımalı seçmenlere gösterilen tepkinin de özeti oldu.

"Halkın iradesini çaldılar"

Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Salğucak, seçim günü yaşananları "kayyımdan beter bir durum" olarak özetledi. Salğucak, "Muğla, Yozgat, İzmir gibi yerlerden binlerce asker getirdiler. O askerleri de zorla getirmişlerdi. Onlar da günahtı. Perişan olmuşlardı. Bu halkın parasıyla onlarca otobüs askeri buraya getirdiler. Sırf  Şırnak'ı bizden almak için. Onlar Şırnak'ı kazanmadı. Şırnak halkı, Şırnak'ı kazandı. Onlar sadece halkın iradesini çaldılar” dedi.

Şırnaklı bir isim olarak yapılanlara tepkisiz kalamayacağını ifade eden Salğucak, "Şırnak halkı bunu kabul etmez. Şırnak halkı oyunu kendine verdi. Ama halkın iradesine kayyım atadılar. Kürtlerin temsilcilerinin o koltuğa oturmaması için yaptılar. Önceki gün çok zoruma gitti. O kadar otobüs gördüm. Her yerden getirmişlerdi. Bütün araçların plakaları ortadaydı. Halkın parasıyla halkın iradesini çaldılar” ifadelerini kullandı.

"Seçimler yenilensin"

Salğucak, "Konuş sen nerelisin" sorusuyla askerlerin nereden geldiklerini öğrenmek istediğini ifade ederek, "Korkudan konuşamadılar. Benden korktuğu için değil, onu getirenlerden korktuğu için konuşmadılar" dedi.

Salğucak, şöyle devam etti: "Şırnak halkı çok güçlü bir duruş gösterdi ama halkın iradesine kayyımdan beter bir şey yaptılar. Halkımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra mücadelemize devam edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Ama Şırnak'ta seçimlerin yeniden yapılması gerekiyor."