Gündem

Kocaeli Üniversitesi'ndeki usulsüzlük kameradan tespit edildi

Mahkeme üniversitenin sözlü sınavını iptal etti

14 Ekim 2022 17:12

Ergün Demir / İzmit

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi kadrosunda bulunan E. Ç., görevde yükselme sınavından 98 puan almasına karşın mülakatta elenmesi sonrasında yargıya başvurdu. Mahkeme görüntüleri izledikten sonra KOÜ’deki usulsüzlüğü tespit ederek, E. Ç.'yi haklı buldu.

Usulsüzlükler nedeniyle sık sık basında yer bulan Kocaeli Üniversitesi’nde yine bir usulsüzlük tespitiyle gündeme geldi. Kocaeli Üniversitesi kadrosunda bulunan E. Ç. görevde yükselme için sınava girdi ve yazılıda 98 puan alarak sözlü mülakata girmeye hak kazandı. Sesli ve görüntülü kayıt yapılan mülakatta E.Ç.'den daha düşük puan alan bir memur mülakatta geçer not verilerek sınavı kazandı.

Mahkeme üniversitenin sözlü sınavını iptal etti

Kocaeli Üniversitesi görevde yükselme mülakatında torpil yaptığı iddia edilen komisyon başkanı Rektör Yardımcısı, E. Ç. ve komisyon üyelerinin görüntülü kaydıyla da usulsüzlük  mahkeme kayıtlarına girdi. Görevde yükselme sınavında mülakatta elenmesi sonrasında Bölge İdare Mahkemesine başvuran E.Ç.'nin talebi sonrasında mahkeme Kocaeli Üniversitesi'nden kayıtları talep etti. Bunun üzerine mahkeme kararı verdi ve E. Ç.'yi haklı buldu. Bunun üzerine mahkeme üniversitenin sözlü sınavını iptal etti.

‘’Sendikadan tepki”

Kocaeli Üniversitesi Hastanes'inde memur olarak görev yapan E. Ç.'nin sözlü sınavında usulsüzlük ile ilgili olarak mahkeme kararını değerlendiren Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Kocaeli Üniversitesi geçmişte başarıları ile anılırdı. Geldiğimiz noktada ise kamuoyunda ve ülke genelinde olumsuzlukları, usulsüz uygulamaları ile anılan bir kurum olmuştur. Zaman zaman yerel ve ulusal basında kurum ile ilgili olumsuz haberler çıkmakta, kurumu yönetenler usulsüz uygulamalarına imza atmaktadır. Geçmişte yapılan usulsüz uygulamalarla ilgili hukuki mücadelelerimiz oldu ve bunların birçoğu da kazanıldı” dedi.

“Yargı kararıyla tespit edildi”

Başkan Çeker şunları söyledi:

“Son yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında ise yazılı sınavda 98 puan alan sendika üyemiz mülakatta elenerek mağdur edilmiştir. Bununla ilgili sendikamız hukuk bürosunca yapılan hukuki destek ile davası açılmış ve sendika üyemizin mülakatta mağdur edildiği yargı kararı ile tescil edilmiştir. Bu karara göre mülakat iptal edilmiştir. Bundan sonraki süreçte kurumda görev yapan kamu çalışanları ister sendika üyemiz olsun, ister sendikamızın üyesi olmasın hak ve hukuklarını korunması noktasında kendilerine her türlü hukuki desteği sağlayacağız. İdarelerin usulsüz uygulamalarına karşın hukuk mücadelemizde sürecektir.”