Ekonomi

Koç Holding, üst üste altıncı kez "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesinde

Koç Holding, Türkiye'nin bir numaralı işvereni seçildi

13 Ekim 2022 12:15

Koç Holding, “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde üst üste altıncı kez yer aldı. Holding, 161'inci en iyi işveren seçildi.

Forbes’un 2017 yılından beri gerçekleştirdiği “Dünyanın En İyi İşverenleri” araştırmasının bu yılki sonuçları açıklandı. Koç Holding, “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde  üst üste altıncı kez Türkiye’nin bir numaralı işvereni seçildi. Dünya genelinde ise Koç Holding 161’inci en iyi işveren seçildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, "Dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte çalışma arkadaşlarımızın yeni yetkinlikler kazanmalarını destekleyen uygulamaları sürekli devreye alıyor, uzun vadeli değer yaratma hedefiyle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Günal, "Beklentilerin farklılaştığı ve iş yapış şekillerinin değiştiği bu dönemde çevik çalışma modelini benimseyerek çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini güçlendiriyoruz. 25’ten fazla şirketimizde 8.000’den fazla çalışma arkadaşımız çevik yöntemlerle çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.

Forbes dergisinin araştırma kapsamında 57 ülkeden 150 bin çalışan, hem kendi şirketlerini hem de bulundukları sektördeki şirketleri değerlendirdi.