Gündem

Kobani davası | Selahattin Demirtaş: Yandaş medya şaklabanlarına da bana dolaylı olarak tehdit mesajları verenlere de cevabım şudur; elinizden geleni ardınıza koymayın

"Biz seçime de cezaya da hazırız; tahliye talep etmiyorum"

07 Temmuz 2022 17:16

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında savunma yaptı. Demirtaş, savunmasında “Yandaş medya şaklabanlarına da bana dolaylı olarak tehdit mesajları verenlere de, boykot mesajında bulunmaya çalışanlara da cevabımız şudur; elinizden geleni ardınıza koymayın” dedi.  Tahliyesini talep etmediğini belirten Demirtaş "Biz seçime hazırız. Cezaya da hazırız. Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak? Hodri meydan" diye konuştu. 

Aralarında eski HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 14’üncü duruşmasının 8’inci oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. 

5 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

6-8 Ekim Gerçekleri Twitter hesabından yapılan paylaşımda Demirtaş’ın savunmasında şunları söyledi kaydedildi:

"Dün Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ‘Artık kaybedecek çok şeyimiz var o yüzden kaybetmemeliyiz’ açıklamaydı. Şunu demek istiyor ‘Benim kazanmam için çalışmazsanız hep birlikte çok şey kaybederiz.’

Mahkemenizin neden bu dosyada acele ettiğinizi açığa çıkaran bir şekilde iktidardan açıklamalar geldi. Birincisi Numan Kurtulmuş’un açıklamasıdır ve dedi ki ‘Aslında 6’lı masa 6+1’dir’. Yani HDP’yi kastetti. Ve dedi ki ‘HDP olmadan seçimi kazanamazlar.’

Yandaş medya şaklabanlarına da bana dolaylı olarak tehdit mesajları verenlere de, boykot mesajında bulunmaya çalışanlara da cevabımız şudur; Elinizden geleni ardınıza koymayın.

9 günlük tatilde bize gerekçeli kararınızı yazın, bayram sonrası da bize tebliğ edin. Belli ki çok sıkıştırılmışsınız. Planın bir an önce sonucunu görmek istiyorsanız, bayramdan sonra kırın kaleminizi. Ama bize bunu kabul ettirmeye çalışarak yapamazsınız.

Yargılamayı ve ara kararları o kadar kişiselleştirmişsiniz ki neredeyse ara kararlara emoji koyacaksınız."

Bizler hakikati, gerçeği anlatmaya, kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Minicik suçumuz olsaydı vicdan azabı çekerdik. Ama dimdik ayaktayız. Çünkü suçsuzuz. 

Biz seçime hazırız. Cezaya da hazırız. Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak? Hodri meydan. Tahliye talep etmiyorum."