Gündem

KKTC Dışişleri Bakanı Özersay: Avrupa Birliği'nin gayrı adil bir tutumu var

"Bizim çalışmalarımızı engellemeye çalışırlarsa gerginliği yükseltmeye çalışıyorlar demektir"

21 Temmuz 2019 09:45

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Kudret Özersay,  AB'nin yaptırım kararlarıyla ilgili olarak, "Avrupa Birliği'nin gayrı adil bir tutumu var" dedi. 

Fox'un sorularını yanıtlayan Özersay, Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıkla ilgili olarak, "Bizim çalışmalarımızı engellemeye çalışırlarsa gerginliği yükseltmeye çalışıyorlar demektir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN-AB'den Türkiye'ye 'Doğu Akdeniz' yaptırımı!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Avrupa Birliği'ne Kıbrıs sorunu çözülmeden alınmasının bir hata olduğunu ifade eden Özersay, Doğu Akdeniz'de doğal kaynakların paylaşılması konusundaki tutumunu yanlış bulduğunu söyledi

Özersay, Kıbrıs Rum kesimi, KKTC hükümeti ve garantör ülkelerin gayrı resmi bir toplantıda bir araya gelmesinin gündemde olduğunu söyledi. Özersay, "Eğer böyle bu toplantıda doğal kaynaklar gündeme gelirse o zaman bize bizimle bu zenginliği paylaşmaya hazır oldukları mesajını verirler dedi. KKTC Dışişleri Bakanı, şu anda Rum yönetiminin doğal kaynakları paylaşmaktan yana bir tutum göstermediğini ifade etti. 

Özersay, KKTC ile GKRY arasında tekrar müzakerelerin başlaması durumunda "Federal ortaklık dışında daha farklı ortaklık yöntemleri konuşmamız gerekir" ifadelerini kullandı.