Gündem

Kızılay'ı protesto eden 87 TİP'li üye ve yöneticiye dava açıldı

21 Ekim 2023 10:39

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay'ı protesto ettikleri için toplam 87 üye ve yöneticisine dava açıldığını duyurdu.

TİP, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ı protesto ettikleri gerekçesiyle 10’u Parti Meclisi üyesi olmak üzere toplam 87 üye ve yöneticisine 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet' suçlamasıyla dava açıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan Kızıaly’ın çadır satışını protesto eden TİP’lilere dava açıldı. TİP, sosyal medya X hesabından, toplam 87 üye ve parti yöneticisine dava açıldığını duyurdu.

“Depremde dahi cebini düşünenlerle hesaplaşacağız”

TİP’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ne olmuştu?“Depremzedeler dondurucu soğuk altında yaşam mücadelesi verirken stokta beklettiği çadırları para karşılığında satan Kızılay’ı protesto ettiği gerekçesiyle 10’u Parti Meclisi üyemiz olmak üzere toplam 87 üye ve yöneticimize ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet’ gerekçesiyle dava açıldığını öğrendik.

Bu dava bize iktidarın Kızılay’ın eyleminin arkasında olduğunu göstermektedir. Asıl yargılanması gereken, parayla çadır satanlardır. Biz de sözümüzün arkasındayız, depremde dahi cebini düşünenlerle hesaplaşacağız!”

TIKLAYIN | Gazeteci Murat Ağırel: Kızılay, AHBAP’a çadır sattı

TIKLAYIN | Ahbap, Kızılay'dan çadır satın alındığını doğruladı: 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik

Ne olmuştu?

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan AHBAP’a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etti.

Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Açıklamada, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik." denildi.