Gündem

Kırklareli'de oyların yeniden sayılması kararı kaldırıldı

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi kazanan bağımsız aday Kesimoğlu'nun yeniden sayım işlemine yaptığı itiraz kabul edildi

03 Nisan 2019 21:48

Kırklareli İl Seçim Kurulu, seçimleri kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun itirazını kabul ederek oyların yeniden sayılması kararını kaldırdı.

Kırklareli İl Seçim Kurulu, AKP ve MHP'nin itirazı sonucu, Kırklareli belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Seçimleri kazanan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun itirazını kabul ederek oyların yeniden sayılması kararını kaldırdı.

TIKLAYIN - Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Bu oy geçersiz kabul edildi; hangi vicdana, hangi hukuka sığar?

Yeniden sayım kararına tepki gösteren Kesimoğlu, şu açıklamada bulunmuştu:

"Bildiğiniz gibi İlçe Seçim Kuruluna itiraz kabul edildi. Cumhur İttifakı’nın yaptığı itiraz kabul edildi. Oyların yeniden sayılmasına ilişkin bizde şimdi dilekçemizi hazırlıyoruz. İtirazımızı yapıyoruz. Süreç daha elbette ki devam ediyor. Biz haklıyız. 248 oy farkımız var. O sayılar o tasnifler bittikten sonra ben inanıyorum ki bizim sayımız daha da artacak. Onun için hiç telaşa, üzülmeye gerek yok aynı şekilde vakur bir biçimde, sabırlı bir biçimde yargının kararını bekleyeceğiz. Biz zaten seçim süresince hep barıştan yana olduk, kardeşlik duygusuyla hareket ettik. Hiç şevkimizi heyecanımızı kırmadık. Yine aynı vakur duruşumuzu koruyarak kararı bekleyeceğiz. İl Seçim Kurulu kararından sonra tabi ki bizde süreci takip ediyoruz. Yüksek Seçim Kuruluna kadar bu süreç devam edecek. Ama ben adım gibi eminim bin 757 tane geçersiz oy var. Şimdi oy pusulasını düşünün partinin sütunlarında o sütunun altına da vursanız geçerli ama bağımsıza olunca kabul edilmedi."

İl Seçim Kurulu'nun kararı şöyle: