Dünya

Kim Jong-un, Rusya'dan hediyelerle, bandoyla uğurlandı: Kamikaze dronlar ve çelik yelek

18 Eylül 2023 09:13

T24 Dış Haberler

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, pazar günü zırhlı trenine binerek, 6 gün süren ve büyük oranda askeri konulara odaklanan Rusya ziyaretini sonlandırdı.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, Kim için Artyom-Primorsky-1 istasyonunda bir "veda töreni" düzenlendiğini ifade etti.

Paylaşılan görüntülerde Kim'i trenine kadar Rusya Doğal Kaynaklar Bakanı Aleksandır Kozlov'un uğurladığı, bir bandonun da tren kalkerken "Slavianka'nın vedası" marşını çaldığı görülüyor. 

Rus haber ajansı TASS, Primorye bölgesinin Valisi'nin Kim'e 5 patlayıcı dron, bir gözlem dorunu ve bir çelik yelek hediye ettiğini yazdı. TASS, "özel" çelik yeleğin termal kameralar tarafından tespit edilemediğini yazdı. 

Cumartesi günü Kim, Vladivostok'ta Rusya Savunma Bakanı ile bir araya gelmiş ve aralarında hipersonik füze de bulunan Rus silahlarını incelemişti. 

Kim'in salı günü başlattığı Rusya ziyareti, büyük oranda askeri konulara odaklandı. Kim'in heyetinde birçok asker kökenli isim yer alırken, Kuzey Kore lideri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le tüfek takas etti ve Komsomolsk'ta bir savaş jeti fabrikasını gezdi.

Moskova'nın Ukrayna'daki savaşına destek için Kuzey Kore'den silah istediği, Pyongyang'ın ise füze programını geliştirebilmek için Rusya'dan yardım istediği belirtiliyor. 

Kremlin, ziyarette hiçbir anlaşmanın imzalanmadığını bildirdi.