Gündem

CHP ve DSP heyetleri bugün bir araya geliyor

07 Mayıs 2019 17:41

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etme kararının ardından CHP ve DSP heyetleri bugün saat 10:00'da DSP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. CHP adına Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın gideceği görüşmeye DSP'den Genel Sekreter Müzeyyen Okur ve bir genel başkan yardımcısı katılacak. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’ya konuya ilişkin bilgi veren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “CHP ve DSP arasında bu kez bir temas olur mu?” sorusuna şu cevabı verdi:

''CHP temsilcilerinden bu konuda bir girişim olduğunu biliyorum. Muhtemelen yarın DSP Genel Başkan Yardımcılarıyla CHP temsilcileri görüşecek. Taleplerini ve düşüncelerini başkanlık kurulunda ve partide değerlendireceğiz. Biz herhangi bir partinin destekçisi değiliz bir siyasi partiyiz. Oluşacak konjonktüre göre partimizin alacağı karar göre bir tutum sergileriz.''

Aynı zamanda AK Parti’den görüşme konusunda bir talep gelebileceğini ifade eden Aksakal, “Böyle bir temas mı var?” sorusuna, “Bir temas yok, olasılık üzerine konuşuyorum” değerlendirmesini yaptı.

YSK, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu 7’ye karşı 4 oyla kabul etti. YSK Başkanı Sadi Güven ve 3 üye, iptal isteminin reddi yönünde oy kullandı, ancak azınlıkta kaldı. Yedi üye, sandık kurullarının oluşumunun usulsüz olduğu ve seçimin sonucunu etkilediği, sayım cetvellerinde hatalar olduğu gerekçesiyle iptal yönünde oy kullandı. İstanbul'da yeniden seçim tarihi de 23 Haziran 2019 olarak belirlendi.

TIKLAYIN - 8 siyasi parti, 24 bağımsız aday; 31 Mart’ta İstanbul’da kim ne kadar oy almıştı?

31 Mart seçimlerinde DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Muammer Aydın, 30 bin 884 oy almıştı.