Gündem

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Antalya'da ortak miting

"Hendekleri kazdıran sensin"

19 Mart 2019 15:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener üçüncü ortak mitingini Antalya'da gerçekleştirdi. Kürsüye birlikte çıkan iki lider kalabalığı selamladıktan sonra ilk konuşmayı Akşener yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri bir savaş alanına çevirmek istediğini söyleyen Akşener, "Birbirinizle kavga ederseniz kutuplaşacaksınız, sonuç itibarı ile yanan mutfak, EYT’ler, işsiz gençler, narenciyenin öldürülmesi konuşulmayacak" dedi.

"Bana, Kemal Bey ve Temel Bey’e ‘PKK’lı’ dedi. Size ‘terörist’ dedi" diyen Akşener, "Senin karşında Meral Akşener var. Ayıptır ayıp. Hendekleri kazdıran sensin. Valilere, emniyet müdürlerine, ‘Kafanızı yana çevirin,’ diyen sensin. O hendekleri 793 şehitle kapatan kim bu aziz milletin evlatları. 793 şehidin hesabını vereceksin" diye tepki gösterdi.

Öte yandan sinevizyondan “Açılım sürecine” dair görüntüler de paylaşıldı. Erdoğan'ın “Dörtlü çete Cumhur İttifakı'na karşı birleşti” sözü eşliğinde verilen görüntüde; eski Kuzey Irak'ın lideri Barzani'nin 2013'teki Nevruz ziyaretinde, Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

Akşener'in ardından konuşan Kılıçdaroğlu da, "İnsanları kavga ettiriyorlar" dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tüm devletin hazinesini damada teslim etmişler. Damat diyor ki seçimden sonra 2 buçuk milyon insana istihdam sağlayacağız. Beyefendi sen uzayda mı yaşıyorsun yapacaksan şimdi yap niçin seçim geçmesini bekliyorsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akşener’e tazminat davası açacağına yönelik sözlerine karşı, “Sen konuş abla, biz öderiz” yazılı pankartlar Antalya’da da yer aldı. Büyük Antalya Buluşması için şehre gelen Akşener’i, İyi Partili milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve Feridun Bahşi’nin yanı sıra, CHP Milletvekilleri ile İyi Parti ve CHP'nin ortak Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Muhittin Böcek birlikte karşıladı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"800 yıllık Türk yurdunun Antalya'nın yörük çadırlarının sahipleri. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Geçen hafta burada, Sayın Erdoğan beni 250 milyon liralık mahkemeye verdiğini söyledi. Valla biz bu parayı ödeyemeyiz. Beni zahir Mehmet Cengiz zannetti. Olsa dükkan senin ama yok. Emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter. Antalya'nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz? Çiftçiye, 11 milyon oy almış CHP, 5 milyon oy almış İYİ Parti seçmenine terörist dedi mi demedi mi? Meral Akşener ayna tutunca karşılığı 250 milyon TL. Dolar olarak 50 milyon dolar. (Alışık ya, o nedenle) Battı balık yan gider. Bir dahakine 500 milyon versin.

"Erdoğan neden yerel seçimleri bir savaş alanına çevirmek istiyor?"

"İl ve ilçe başkan adaylarının rakibi Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Erdoğan, peki neden yerel seçimleri bir savaş alanına çevirmek istiyor? Çünkü söyleyeceği söz bitti. Birbirinizle kavga ederseniz kutuplaşacaksınız, sonuç itibarı ile yanan mutfak, EYT’ler, işsiz gençler, narenciyenin öldürülmesi konuşulmayacak. Burayı şereflendirdiniz, arkaları göremiyorum. Hey maşallah. Arkadaşı yeniden sinirlendirdiniz.

"Hendekleri kazdıran sensin"

"Bana, Kemal Bey ve Temel Bey’e ‘PKK’lı’ dedi. Size ‘terörist’ dedi. Senin karşında Meral Akşener var. Ayıptır ayıp. Hendekleri kazdıran sensin. Valilere, emniyet müdürlerine, ‘kafanızı yana çevirin’ diyen sensin. O hendekleri 793 şehitle kapatan kim bu milletin aziz evlatları. 793 şehidin hesabını vereceksin.

"Vizyonları yok"

"(Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülerini izlettirdi) Kimin yalancı kimin dürüst olduğuna Antalyalı şahittir. Bütün bunlar ekonominin konuşulmaması için ortaya koyulan iftiralardır.” Antalya turizminin, Antalya’ya gelen turistlerin üç ülkeye bağlı olması doğru mudur? Pazar çeşitlenmesi gerekmiyor mu? Neden yapmıyorlar? Çünkü vizyonları yok. Sayın Böcek, öncelikle turizm konusundaki vizyonu iyi bir şekilde ortaya koyacaksınız. Narenciyenin merkezi Antalya, 15 milyon dolarlık narenciye meyve suyu ithal eden bir Türkiye. Neden? Antalya’da bölgede böyle bir fabrika olmadığı için. Devlet böyle bir fabrika yapmıyorsa, Sayın Böcek siz yapacaksınız. Domates yetiştiricilerine ‘terörist’ denildi. Devletin görevi çiftçinin ürününü ucuza üretmesini sağlamaktır. Mazotu indireceksiniz. 6,5 liraya mazot kullanan bir çiftçinin ucuz üretim yapılması mümkün mü? Putin ile kavga ederse domatesler, mandalinalar geri geliyor. Üreten belediyecilik ile birlikte, inşallah çiftçinin yüzü gülecek. Mazottaki, ÖTV’yi onlar indirmez ise inşallah biz indireceğiz. 70 milyar dolarlık fabrika sattılar. Yerine koyulan hiçbir şey yok. Yeni fabrikalar açıp sanayiciyi, yüksek teknolojiyi teşvik edeceğiz. Muhtar olamaz, dediler başbakan, yetmedi Cumhurbaşkanı, yetmedi Başkan yaptınız. Hani 24 Haziran’dan sonra her şey uçacaktı. Hayatınızda ne değişti? Daha mı iyiye gittiniz, daha mı kötüye gittiniz? Antalyalılara bu vatandaş ihanet etti. Ne istediyse verdiniz karşılığında işsiz gençler, ölen tarın, yüzde 10 zam almış emekliler ve yüzde 26 kendisine zam yapan bir Cumhurbaşkanı. Milletin adamı dediniz size ihanet etti. Sonrasında sizin aranızdan çıktı gitti. Kibir abidesi oldu. 31 Mart’ta ‘Kibirlenme padişahım, senden büyük Allah var’ deyip kulağı çekeceksiniz. Mansur Yavaş’ı seçimi alıyor diye, bir Cumhurbaşkanı, bir belediye başkan adayını açık açık tehdit edebilir mi? Milli iradeye ihanet etti."

"Erdoğan'a sorun bakalım 'Ne mutlu Türk'üm' diyebilecek mi?

"31 Mart’ta o kulağı çekeceksiniz; ‘Damadımı, 5 müteahhidi mutlu etmek için işsiz gençlerimi unuttum. Gençlerimin umudunu çaldım. 4,5 yıl sonra ben buradan oy isteyeceğim, o nedenle onları düşünmem gerek’ diyecek. Esnaf bugün siftah yapamıyor siftah! Ceketimi assam seçilir anlayışından; seçmenin, milletin velinimet olduğu bir Türkiye ile karşı karşıya kalırız. Ama 31’inde her şey aynı şekilde devam ettiği takdirde, ertesi gün zam yağmuru ile karşılaşacaksınız. İşsizlerimiz artacak. Rahmetli Demirel, ‘tencere bütün iktidarları sallar’ demişti. Tencere bu iktidarı da sallamalı. Önceden hafif kızartın diyordum ama öyle bir çekin ki, bu kulak morarsın. Eğer kabus dolu bir Türkiye’ye uyanmak istemiyorsanız, 31’i akşamı o kulağı çekeceksiniz. Sayın Erdoğan son zamanlarda çok milliyetçi oldu çok. Ben buradan Erdoğan’ın çakma milliyetçiliğini sizin huzurunuza getirmek istiyorum. Daha önceden, ‘Bu ülkücüler Fatiha bilmez’ demişti. Fatiha bilmez, denilen ülkücüler, size, ‘kafatasçı, kandan beslenen’ diyenlerle beraber olacak mısınız? Erdoğan’a sorun bakalım, ‘Ne Mutlu Türküm’ diyebilecek mi? Allah izi, sizlerin karşısında yalan söyleyenlerden biri durumuna düşürmesin."

Akşener’in konuşmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu sahneye geldi. Akşener'in ardından konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

"İnsanları kavga ettiriyorlar. Sadece 1 yılda işsiz kalan kişi sayı 1 milyon 11 bin kişi... 1 milyon hane de bir babanın okula giden çocuğuna harçlık verememesi, annenin çocuğunu aç yatırması ne demektir. Onlar bunu bilmiyorlar. Tüm devletin hazinesini damada teslim etmişler. Damat diyor ki seçimden sonra 2 buçuk milyon insana istihdam sağlayacağız. Beyefendi sen uzayda mı yaşıyorsun yapacaksan şimdi yap niçin seçim geçmesini bekliyorsun. 

"17 yıl AK Parti'ye çalışan kadınlar vardı. Türkiye güzelleşecek diye kapı kapı gezdiler. Dışarıdan 500 milyar lira borç aldılar. Peki 17 yıl sonra ne oldu da bu güzelim insanlar soğan kuyruğuna girdi. Bu soruyu AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımın kendisine sorması lazım.