Gündem

Kılıçdaroğlu,  TBMM'deki makamında İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştü

20 Aralık 2022 13:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında "YSK üyelerine hakaret" iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile TBMM'deki makamında görüştü. 

İmamoğlu görüşme sonrası Twitter hesabından, "Bugün CHP Grup Toplantısı için Ankara'dayım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettim. Bu süreçte, 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıktığı için teşekkürler." paylaşımını yaptı. 

TIKLAYIN | İmamoğlu: Saraçhane mitingi önceden belliydi; teknik direktörün kararı ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Altı lider bir araya gelip, 'bizim adayımız sizsiniz' derse elbette aday oluruz

 

Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da televizyonların Ankara temsilcileriyle buluşmasında İmamoğlu'nun Saraçhane'ye yaptığı çağrı hakkında bilgisinin olmadığını ve sosyal medyadan öğrendiğini söylemiş, İmamoğlu'da HaberTürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlarken konuya ilişkin olarak, " Kendisini o an arayıp böyle bir miting düzenleyeceğimizi söylemedik ama mahkumiyet kararı çıkması halinde Saraçhane'de toplanacağımız çok önceden belliydi"  açıklamasını yaptı.