Gündem

Kılıçdaroğlu: Planlanan bir saldırıydı, amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum

"Güvenlik önlemi yetersizdi"

22 Nisan 2019 12:11

Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. CHP lideri, "Planlanan bir saldırıydı. Güvenlik önlemi yetersizdi. Amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

2014'te Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde yumruklu saldırıya maruz kalan, 2016'da PKK'nın hedefi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde linç girişimine uğradı. Dün gerçekleşen saldırının ardından bugün CHP Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu kendisini takip eden basın mensuplarını makamına çağırarak açıklamalar yaptı.  

CHP lideri yaşananlara ilişkin olarak gazetecilere şunları söyledi:

"Evden kamuflaj giydirerek çıkarmak istediler"

"Evden kamuflaj giydirerek çıkarmak istediler, kabul etmedim. Protesto kabul edilebilir ama bu saldırı farklı. Evdekiler evimiz yakılır korkusu yaşadılar ama naziktiler."

Akar'ın açıklamalarına tepki

Kılıçdaroğlu, linç girişiminde bulunan kalabalığa seslenen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'a da tepki gösterdi.  CHP lideri, "Akar’a sormak lazım ifadelerini. O atmosferde mi söyledi ne demek istedi. Sağduyulu davranmak lazım" dedi. 

TIKLAYIN: İşte Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimine ilişkin tüm haberler