Gündem

Kılıçdaroğlu’nun danışman atadığı Perinaz Yaman: Yalnız CHP'den değil, “Bizimle siyaset yapın” diyen hemen her partiden teklif aldım

05 Eylül 2023 07:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışman olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman, “Ben tanınmayan insan değilim. Ben, yalnız CHP'den değil, ‘bizimle siyaset yapın' diyen hemen her partiden teklif aldım” dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Yaman, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu'na danışman oldum diye beni eleştirebilirler. Ama çocuklarıma, aileme niçin saldırılıyor?  İnanılmaz tehditler, hakaret içerikli ağır yorumlar geliyor. Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Kendi örf adetlerimizden ne kadar uzaklaşmışız. Karşılarında bir iş insanı, kadın, bir anne var. Saygılı olunması gerekir. İş hayatında parlayıp, bu krizlere rağmen ayakta kalabilmek her babayiğidin harcı değil. Yapılan tehditler benim şahsıma değil, aileme, çocuklarıma dokunduğu zaman farklı yerlere evrilebilir. Ben tanınmayan insan değilim. Ben, yalnız CHP'den değil, ‘Bizimle siyaset yapın' diyen hemen her partiden teklif aldım.

Danışmanlık yaptığım için eleştiriliyorum ama ben kendime değil, Kemal Kılıçdaroğlu'na, çocuklarıma ve aileme yapılanlara üzülüyorum. Bu ülkede neler olup bittiğini biliyorsunuz. Benim yüzümden size zarar gelse üzüleceğim gibi, siz de sizin yüzünüzden bana zarar gelirse üzülürsünüz. Benim yüzümden Kılıçdaroğlu'na yapılanlar için de ben üzülüyorum.”

Öztürk, “Tabii bu arada kendisine; CHP Genel Başkanı'na nasıl ulaştığı, danışmanlık konusunun nasıl gündeme geldiği, bu süreçte neler danışıldığı, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması için neler yaptığını da sordum. Ancak her sorunun ardından, ‘Teşekkür ederim aradığınız için. Telefonu kapatmak zorundayım’ dedi” ifadesini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Ne olmuştu?

Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan hemen önce, 26 Mayıs’ta danışman olarak atandığının açığa çıkması CHP'de krize yol açmış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasını yalanlamıştı. Ancak Yaman’ın danışman olarak atandığı tarihte, atanmasına ilişkin yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı.

TIKLAYIN - Perinaz Mahpeyker Yaman krizi: Kılıçdaroğlu imzalı 'danışmanlık' yazısı dururken CHP neyi yalanladı?