Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Jahrein'e 300 bin TL'lik bir tazminat davası daha

14 Eylül 2023 15:35

Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç, daha önce kendisine 200 bin TL'lik tazminat davası açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 bin TL'lik bir tazminat davası daha açtığını duyurdu. Sonuç, "Adı bile geçmiyor bu twitte. Ben burada Uganda’lı bir siyasiden bahsetmiştim" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha önce de kendisine yönelik söylemleri nedeniyle Sonuç'a 200 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Jahrein sosyal medya hesabından 21 Temmuz tarihli paylaşımındaki, "Demans hastası Leblebi kafalı Kuzeniyle evli Kaybetme uzmanı Ve hala peşinden koşanlar var. Bana siyasi olamazsın diyorlar. Doğru. Eşim teyzemin kızı değil" söylerimden dolayı Kılıçdaroğlu'nun kendisine bir tazminat davası daha açtığını ifade etti.

Jahrein'in soyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Bu twitimden ötürü Kılıçdaroğlu bana 300.000 ₺’lik bir tazminat davası daha açmış. Adı bile geçmiyor bu twitte. Ben burada Uganda’lı bir siyasiden bahsetmiştim. Kılıçdaroğlu niye alındı ki? Yoksa Demans hastası Leblebi kafalı Kaybetme uzmanı Ve kuzeniyle mi evli?"

Ne olmuştu? 

Kılıçdaroğlu, kendisine "leblebi kafalı" ve "demans hastası" diyen Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç'a dava açmıştı. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Sonuç'un attığı dört ayrı tweet'lere hakaret ettiği gerekçesiyle dolayı bir dava daha açtı.

Sonuç ise seçimlerden önce Kılıçdaroğlu'yla yaptığı yayını sosyal medya hesaplarından paylaşan CHP'ye telif davası açtığını duyurdu. Son olarak Sonuç'un Kılıçdaroğlu'na karşı "demans hastası leblebi kafalı" sözlerini sosyal medya hesabından yinelemesi üzerine hakkında Kılıçdaroğlu tarafından yine bir dava açılmıştı.