Gündem

Kılıçdaroğlu: Silah fabrikasının satılmasına itiraz etmeyen milliyetçi, vatansever olamaz

"Biz, 2 bin 200 lira veriyoruz ama çok büyük bir para değil"

11 Mart 2019 11:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank -palet fabrikasının yüzde 49.9'unun yabancılara satıldığını hatırlatarak, ülkücülere, "Buna itiraz etmeyen milliyetçi, vatansever olamaz" diye tepki gösterdi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala mitinglere ve toplantılara devam eden Kılıçdaroğlu, Eyüpsultan'da konuştu. AKP'nin kendisine oy verenleri 17 yıl sonra kuru soğan kuyruğuna muhtaç ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ak Parti'ye oy veren kardeşlerime neden oy verdiniz demiyorum asla, 17 yıldır baş tacı ettin, her şey yaptırdın, 17 yıl sonra getirdi seni soğan kuyruğuna muhtaç etti. Ülkücü kardeşlerime de seslenmek isterim. Bu seçimlere düşünerek gideceğiz, vicdanımızı sorgulayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Hiçbir belediye işçisinin işine son verilmeyecek. 

"Adam 2020 lira ile 2200 lira arasındaki farkla ev mi alacak? Yok. Gidip alışveriş yapacak. Bunun 2 bin 200 lira almaya hakkı yok mu? Çok büyük bir rakam da değil. Açlık sınırı 2 bin 900 lira. Sadece boğaz için harcanan bir paradır. 2 bin 200 lira biz veriyoruz ama çok büyük bir para değil. Bir babanın okula giden çocuğuna harçlık vermemesi ne demek. Kim bu sorunu çözmek ister, kim bu sorunu toplumun gündemine getirir. Ayda 74 bin lira aylık olan kişi elektrik, su, uçak, kira parası vermez. Ama asgari ücret alan birisi bunların hepsini veriyor. Bu seçimlere düşünerek gideceğiz, vicdanımızı sorgulayacağız.

"Sultanahmete bakın kim yaptı bunları? Kültür diyorlar, hangi kültür, hangi inanç? O görkemli eserleri neden 21. yüzyılın beton ormanlarına teslim ettiniz. Neden? Ranta karşı değiliz, insan yaşıyorsa rant vardır. Sorun şudur; rantı kimin için harcayacaksınız? Kentsel dönüşüm yapın karşı çıkan yok ama orada oturan vatandaşları şehrin varoşlarına sürüyorsunuz, oralara villa yapıp başka insanları oraya oturtuyorsunuz. Rantsa orayı yaşatan fakirin fukaranın hakkı kardeşim. Üsküdar'da yaptılar, niçin? Gecekondular boğaz görüyor. Burada rant var, bunları yandaşlara verelim. Bunlara karşı çıkacak sizlersiniz. 

"Liyakatı Türkiye'nin gündemine getiren ilk insan benim. Şimdi herkes liyakat diyor. Liyakat eğitim, bilgi işidir. İşi ehline vereceksiniz demek bu. Bir mahalle ile karar alınacaksa o mahallenin muhtarını ya davet edeceksin, ya da alacağın kararda o muhtarın görüşünü alacaksın. Muhtar bilecek. Ne yapacağınızı bilecek. İki, sosyal yardım yapacaksınız. Sosyal yardımları muhtarlar aracılığıyla yapacaksınız. Biz devletin yardımlarını da muhtarlar tarafından yapılmasını isteriz. Muhtar mahalleden demokrasinin en saf şekliyle seçilen kişisidir. Aramızda muhtarlar var, sizin bütçeniz var mı? Neden yok? Muhtarlık makamı neden önemli? Vatandaşın en rahat ulaşabildiği makamdır muhtarlık. 

"Gençler ve uyuşturucu, kötü alışkanlıklar en çok fakir mahallelerde var. Bizim belediyelerimizde olabildiğince önlem alıyoruz. Gençleri sanatla ve sporla buluşturacağız. Spor yapan çocuk kötü alışkanlıklardan kurtulur. Çünkü zamanını spora ayıracaktır. İlkokul yeterli değil. Bizim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız baktı ki bütün ilçelerde çocuklar rahat okula gidemiyor, okullar yetersiz. Gitti bütün ilçelere okul yaptı. 

"Tahrike asla kapılmayacağız. Şimdi 200 ton patates ithal ediyoruz. Neden patates ithal ediyoruz? 

"Bir ülke üretimden koparılırsa beka sorunu çıkar. 115 milyon dolarlık nohut, mercimek... Yok ettiler. Nohuttan tut samana kadar, canlı hayvandan tut ete kadar her şey ithal. Çiftçi niye ekemiyor? Ekerse zarar edecek, zaten batmış. Bunları birlikte düzeltmek ve birlikte mücadele etmek zorundayız. Ak Parti'ye oy veren kardeşlerime neden oy verdiniz demiyorum asla, 17 yıldır baş tacı ettin, her şey yaptırdın, 17 yıl sonra getirdi seni soğan kuyruğuna muhtaç etti. Ülkücü kardeşlerime de seslenmek isterim. 

"Türkiye'nin tank-palet fabrikasının yüzde 49.9'unu yabancılara sattılar. Buna itiraz etmeyen milliyetçi, vatansever olamaz.