Gündem

Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren pankarta yanıt verdi: Bay Kemal her kuruşun hesabını verir

17 Ağustos 2022 18:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'da vatandaşlara seslendiği alanda açılan pankarta yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal, her kuruşun hesabını verir, her kuruşun hesabını vermek isteyen kişi televizyonda karşıma çıkar ve hesabını sorar" dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Yalova'ya yaptığı ziyarette toplanan kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara hitabı sırasında bir apartmana pankart asıldı. Toplanan kalabalık "yuh" sesleriyle tepki gösterirken CHP lideri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalık arasından bazı kişilerin pankarta karşılık olarak, "128 milyar dolar nerede?" diye bağırdı.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bay Kemal, her kuruşun hesabını verir, her kuruşun hesabını vermek isteyen kişi televizyonda karşıma çıkar ve hesabını sorar.

Hiç meraklanmayın. Bu korkunun eseridir. Hiç kimse unutmasın, geliyor gelmekte olan. Bu ülkede adalet istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Demokrasi istiyor musunuz, bize katılacaksınız. 

Hükümetin topladığı vergilerin hesabının millete verilmesini istiyorsanız, bize katılacaksınız. Bu ülkede hak, hukuk, adalet olsun istiyor musunuz, bize katılacaksınız, beraber yürüyeceğiz.

Demokrasinin ayak sesleri geliyor. Özgürlüğün ayak sesleri geliyor, hakkın hukukun, adaletin ayak sesleri geliyor. Birileri korkuyor, birileri panik içinde. Hiç ama hiç sizi üzmesin onlar, Allah'ın izniyle hep beraber mücadele ederek haramilerin saltanatını yıkacağız. 

Bu ülkeye haramiler değil, bu ülkeye demokratlar lazım. Bu ülkeye soyguncular değil, bu ülkeye özveride bulunan politikacılar lazım. Bu ülkeyi soyanlar değil, bu ülkeye alın terini katık olarak kullanan siyasetçiler lazım, bunu yapacağız."