Gündem

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz

23 Ağustos 2022 13:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kenti kent yapan orada yaşayanların ortak alanlarını büyütmektir.  Niğde tarım açısından önemli kentimiz. İktidar, 20 yıldır Niğde’ye havaalanı yapacağız dedi, tek çivi bile çakılmadı.

"Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz"

Bunlar kaynakların tamamını beşli çetelere veriyorlar, Bay Kemal beşli çeteler alacak, bu millete vereceğiz.  Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyatları düşürdük diyorlar. Bu kuruluşun gübre fabrikası var, düşüreceksen orada düşür. Neden yapmıyorsun da çiftçiyi mağdur ediyorsun?

"O dönem GÜBRETAŞ’ın yöneticileri kimdi, şimdi neredeler?"

Gazeteci arkadaşlar özellikle dinlesinler. Rekabet Kurumu, gübre fabrikalarıyla arasında fiyatları yüksek tutma konusundaki iş birliğiyle ilgili çok ağır ceza yazdı. Bunların içinde GÜBRETAŞ da var. Yani Tarım Kredi Kooperatifi’nin kuruluşu… Bu 6 gübre fabrikası bir araya gelip çiftçiye pahalı gübre satıyorlar. O dönem GÜBRETAŞ’ın yöneticileri kimdi, şimdi neredeler? Gazeteci arkadaşlarım araştırsınlar. Lafı gelip de gübre fiyatını düşüreceğiz diyorlar, bunların hepsi hikaye.

"Çiftçi üretmesin diye çaba harcıyorlar"

Çok açık, çok net söylüyorum. Çiftçi üretmesin diye çaba harcıyorlar. Beşli çete daha iyi yararlansın. Beşli çete ithalat yapsın… Kaybeden yine çiftçimiz olacak.

Niğde’de pek çok sorun var. Türkiye’nin pek çok yerinde sorun var. Artvin Yusufeli’nde kent yukarı taşınacak. Bir şehri nasıl yukarı taşırsınız, binayı, okulu, yolu yaparsınız, vatandaşlara dersin ki buyrun buraya taşının. Bunlar bitmeden taşınsınlar diyorlar. Yusufeli’nde bütün iş yerleri kapalı, halk protesto ediyor.

"Kim hak, hukuk, adalet talebinde bulunuyorsa en başta Niğdeliler onların yanındadır"

Niğde’den onlara şu çağrıyı yapalım. Kim hak, hukuk, adalet talebinde bulunuyorsa en başta Niğdeliler onların yanındadır.

"Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor, kimse farkında değil"

Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşiyor, kimse farkında değil. Geniş kitlelerden, milyonlardan gelir bir avuç kişiye transfer ediliyor. Kur korumalı mevduat sahipleri parayı getirip yatırıyorlar dolar garantisi var, faiz garantisi var, vergi almayacağım diyor, ucuz kredi vereceğim diyor. Peki buradan milletin sırtına 6 ayda yüklenen para ne kadar? 60 milyar 500 milyon lira. Taş atıp kolu yorulmadan, bir tek alınteri damlatmadan 60 milyar 500 milyon lira para veriyorsunuz. Faiz düştü diyorlar, kimin faizi düştü? Bankaların faizi düştü. Bütün bunların tamamını masaya yatırıp değerlendireceğiz. 

Bütün kadınlara bir sözüm var. Bu coğrafyada hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Biz bunun için bunların 20 yıldır yardım yapıyorum dediklerini bir tarafa atıyoruz. Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Kadın işçi, memur, emekli gibi bankadan aylığını çekecek. Sağ elin verdiğini sol el görmesin.

İnsanın onurunu koruyacağız. Onun onurunu koruyarak yardım yapacaksınız. Fakirlere yardım yapıyoruz diye kendi onurlarını sözde kurtarıyorlar. Doğal gaz olan yerlerde niye kömür dağıtıyoruz? 

Yoksul hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecektir. Tam anlamıyla sosyal devleti inşa edeceğiz. Bundan da bütün kardeşlerimin emin olmasını istiyoruz.

Tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Milli gelirin yüzde biri oranında pay verilmesini bütçeye koyacağız. Bay Kemal, sizin istediğiniz desteği verecek.

"Çiftçiler için mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceğiz"

Çiftçiler için mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceğiz. Köylerde genç kalmadı. Gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini yatıracağız, tarlada çalışacaklar. Emeklilik haklarını kazanacaklar.

"EYT konusunda aylardır çalışıyorlar, bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim"

EYT konusunda aylardır çalışıyorlar, bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Devlette liyakati bitirdiler. EYT sorununu çöz kardeşim.

Bir sorunu çözdüler ama malı götürme konusunda kimse bunların eline su dökemez. Biz 6 lider bir araya geldik, demokrasiyi, sevgiyi yeniden inşa edeceğiz. Şehitler arasında ayrımcılık yapıyorlar. Şehitler, gaziler arasında asla ayrım yapmayacağız.

"Vatanı ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır"

Vatanı ve bayrağıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır.

Suriye’de 33 askerimiz şehit edildi. Vuran Rusya’ydı. Devleti yöneten Erdoğan, 33 şehidimizin olduğu hafta nefesi Moskova’da aldı. Bizden özür dilenmesi gerekirken biz onun ayağına gittik, niçini? Emevi Camii’nde 24 saat içinde namaz kılacağız diyorlardı, bir baktık Suriyeliler bize gelmiş. Şimdi göndereceğiz diyorlar.

Bu kardeşiniz söz verdi. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi onların özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz.

"Dış politika şahsi hale getirildi"

Dış politika şahsileştirilmez, iktidar, muhalefet olmaz. Dış politikanın milli olması lazım. Dış politika şahsi hale getirildi.

Dış politikada konuşuyorsunuz, Dışişleri Bakanlığı’ndan kimse yok. Senin ne konuştuğunu biz nereden bileceğiz.

Dış politikanın kendine özgü bir dili vardır. Başka bir ülkeye hakaret edilmez. Dış politikadaki yanlış derin izler bırakır. Büyükelçiler sıradan insanlar değildir. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Devlette liyakat esastır. Rüşvet alanlardan büyükelçi tahsis ederseniz, düne kadar dış politikadan tek bir makale okumamışları büyükelçi tayin edersiniz Türkiye’yi zor durumda bırakırsınız.

Mısır’la kavga ettik. Mısır Orta Doğu’nun kilit taşıdır.

İlk kez bu iktidar döneminde toprak kaybettik. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Bay Kemal’in sözü var, bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi’ni yerine götüreceğiz iktidar olduğumuzda. O toprak bizim toprağımız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. 

"İktidar olduğumuzda, bir hafta içinde Tank Palet Fabrikası'nı şanlı ordumuza teslim edeceğiz"

İktidar olduğumuzda, bir hafta içinde Tank Palet Fabrikası'nı şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Bütün askeri hastaneleri kapattılar. Eski askeri hastaneleri TSK’ya vereceğiz. Devleti yeniden inşa edeceğiz.

Adalet olmazsa hiçbir şey olmaz. Saraydan talimat alan hakimler var. Saraydan talimat alan hakim ve savcının adalet sistemi içinde yeri olmayacak. Bize sarayın savcısı değil cumhuriyetin savcısı lazım.

Emine Şenyaşar adalet istiyor.Bu adaletsizliğe karşı sesimizi kesecek miyiz? Adaleti sağlayacağız."