Gündem

"Kılıçdaroğlu bırakırsa, 4-5 parçalı bir genel başkanlık seçimi yaşanabilir"

11 Mart 2019 13:20

Milliyet yazarı Tunca Bengin, "çekirdekten yetişme bir CHP'li" dediği ismin görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı. CHP'nin olağanüstü ya da olağan kurultaya gitme ihtimalini değerlendiren CHP'li isim, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakması durumunda, Oğuz Kaan Salıcı, Tuncay Özkan, Muharrem İnce ve Haluk Pekşen'in genel başkanlığa talip olacağını söyledi. 

Bengin'in "1 Nisan ‘ortanın solu’ için yeni başlangıç mı?" başlığıyla (11 Mart 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Seçim sonuçları ne olursa olsun olağanüstü ya da olağan kurultay süreciyle CHP’de özellikle genel başkan değişim kavgasının yaşanacağını belirten çekirdekten yetişme partilinin bu bağlamdaki tahminleri de şuydu:

“Kılıçdaroğlu bırakırsa Oğuz Kaan Salıcı, Tuncay Özkan aday olur. Muharrem İnce ve Haluk Pekşen’in de adaylığıyla 4-5 parçalı bir genel başkanlık seçimi yaşanabilir. Kemal Bey bırakmazsa Oğuz Kaan Salıcı ve Tuncay Özkan onun yanında yer alır. Haluk Pekşen yine aday olur ve Muharrem İnce’yle birlikte üçlü bir yarış olur. Kılıçdaroğlu il, ilçe kongrelerine bastırır, partinin bütün umutlarını kırarsa da DSP’ye doğru CHP’den ciddi bir kopuş olabilir. İnce’nin olası bir genel başkanlığında ise tüm kırgın ve küskünler partiye dönebilir.”

Yazının tamamı için tıklayın