Gündem

Kılıçdaroğlu, Ayşe öğretmen ile görüştü

Kılıçdaroğlu, daha önce de Ayşe Çelik'in anneler gününü çiçek ile kutlamıştı

07 Haziran 2019 14:36

Telefonla katıldığı televizyon programında “Çocuklar ölmesin” dediği için 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla hapis cezası alan ve daha sonra tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Gerçek Gündem'in aktardığı habere göre, CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Çelik'i parti merkezindeki makamında kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi. Çelik, görüşmede, kendi yaptığı kara kalem Kılıçdaroğlu portresini hediye etti.

Kılıçdaroğlu, daha önce de Ayşe Çelik'in anneler gününü gönderdiği çiçek ile kutlamıştı.

Ne olmuştu?

8 Ocak 2016'da Diyarbakır'dan Beyazıt Öztürk'ün televizyon programına katılarak, "Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" diyen Çelik'in yaşamı değişti. Ücretli öğretmenlik yapan Çelik, mesleğinden atıldı, hakkında soruşturma başlatıldı. Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılanan Çelik, 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman, bu süreçte Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.Yüksek Mahkeme, cezası kesinleşen Çelik'le ilgili "tedbir" kararı verilmesi istemini reddetti ve o günden bu güne dosyayı esastan görüşmedi.
 
Bu süreçte anne olan Çelik'in cezasının infazı iki kez ertelendi. Ertelemeden sonra cezaevine konulan Çelik, yeniden infaz erteleme istedi ve cezası bir kez daha 6 aylığına ertelendi. Anayasa Mahkemesi, tüm çağrılara rağmen bu süreçte dosyayı görüşmedi. Erteleme süresi bittikten sonra Çelik, cezaevine konuldu.
 
Çelik'in dosyasını gündeme alan Anayasa Mahkemesi, bugün kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, Çelik'in sözleri nedeniyle mahkum edilmesini düşünce ve ifade hürriyetine aykırı buldu ve yeniden yargılanmasının yolunu açtı.