Gündem

Kılıçdaroğlu: İstanbullunun iradesi alınan mazbatayı yeniden hak sahibine teslim edecek

"Bu bir hakkı sahibine teslim etme seçimi "

12 Haziran 2019 17:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane ilçesini ziyaret etti. Burada halkla buluşan Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, "Bu bir hakkı sahibine teslim etme seçimidir" dedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında hak, hukuk ve adalet vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Hak, hukuk ve adaleti ayın 23'ünde gerçekleştireceğiz. Elimizden alınan bir hakkı İstanbullular hak sahibine iade edecekler. Size inanıyorum, güveniyorum. Sizler demokrasi, adalet, hak, hukuk yani insanlık mücadelesi veriyorsunuz. O nedenle size yürek dolu sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Ayın 23'ünde sandığa inanarak gideceğiz. Komşularımızı, yakınlarımızı alacağız. Hangi partiye oy verirse versin diyeceğiz ki; "Ayın 23'ündeki seçimler sıradan bir seçim değil. Bu bir hakkı sahibine teslim etme seçimidir. Bu bir adalet seçimidir. Hakkın sahibi olan Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğiz." dedi.

İmamoğlu'nun artık 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, " Seçilmiş bir belediye başkanıdır, alnının teriyle kazanmış bir belediye başkanıdır. Kapılar kapılar ardında, hakkı, mazbatası elinden alındı. Alınan mazbatayı İstanbullunun iradesi yeniden hak sahibine teslim edecektir. Yani Ekrem İmamoğlu'na." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, meydandakilerden İmamoğlu'na oy vermeyen bir kişiyi ikna etmelerini istedi. Adayı İmamoğlu yerine İstanbullulara söz veren Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey adına ben söz veriyorum. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yaşanabilir bir kent haline getirecektir. İstanbul'u gerçekten bir dünya kenti haline getirecektir. Ekrem İmamoğlu, caddelerinde, sokaklarında uyuşturucu satılmayan bir kent haline getirecektir İstanbul'u. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a insan sevgisini ve dostluğunu getirecektir. Ben ona güveniyorum, siz de ona güvenin." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, seçimi yeniden kazanacaklarını söyleyerek dünyaya "Bütün baskılara rağmen, kapalı kapılar ardında kurulan bütün kumpaslara rağmen bütün İstanbullu demokrasiden, haktan yana oy kullandı ve yeniden Ekrem İmamoğlu'nu İBB Başkanı olarak seçti." mesajının verilmesi gerektiğini söyledi. (DHA)