Gündem

Kemal Okuyan'dan Ümit Özdağ’a yanıt: "Göçmenleri zorla yollarız" tartışması yoksulluğun üzerini örttü, AKP iktidarına daha büyük yardım olamazdı

"Bu türden lafı Soylu’dan beklerdim"

13 Haziran 2022 10:47

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, AKP ile gizlice anlaştığını düşündüğünü söylediği Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın kendisine yönelik tepkisine yanıt verdi. Okuyan, “Göçmen gündeminin AKP’ye yaradığını, bu anlamda Özdağ ile AKP’nin anlaştıklarını düşündüğümü söyledim. Anlaştılar demedim” diye konuştu. Okuyan, "Göçmenleri zorla yollarız' tartışması bunun üzerini örttü. Aynı tarihte ete ve akaryakıta büyük zam yapıldı. Bunların üstüne çıkan her gündem hükümetin işine gelir. AKP iktidarına daha büyük yardım olamazdı" dedi.

Okuyan Özdağ'ın partililerine yönelik isim vermeden ileri sürdüğü iddiaya da yanıt verdi; " Yok, Okuyan tarihin yanlış tarafında duruyor, yok TKP otobüsünde neler konuşulduğunu açıklarım… Bu türden lafı Soylu’dan beklerdim. Bir partinin lideri 'Otobüsünüzde kulağım var' demez. Ama elindeki kayıtları verirse 'Boğazdaki yalılarda gün gelecek biz oturacağız' diyen arkadaşlarımızı eğitime alırız. Hiçbir TKP’li böyle anlamsız laf etmez" diye konuştu.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın AKP ile gizlice anlaştığını savunarak, "Erdoğan ile gizli bir anlaşma yaptıklarını düşünüyorum. AKP'ye yaradı bu sığınmacı gündemi. Erdoğan'ın çözebileceği sorunu gündem haline getirdi. Çözemeyeceği tek sorun, ekonomidir. Göçmen sorununu çözecek. Yollayacaklar bir bölümünü ve 'Çözdüm' diyecekler. AKP, Özdağ'ı muhatap almasaydı bu kadar etkili olamayacaktı" demişti.

TIKLAYIN - TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Ümit Özdağ’ın Erdoğan ile gizli bir anlaşma yaptıklarını düşünüyorum

Özdağ da Okuyan'a,"Okuyan sen Sovyetler Birliği'nin yıkılmayacağını da sosyalizmin galip geleceğini de düşünüyordun. Son komünist partisi kongresinde Ankara'dan gelen heyet, Boğaz Köprüsü'nden geçerken aşağıdaki yalıları gösterip 'İktidara geldiğimizde bu yalılarda biz oturacağız' diye sohbet ediyordunuz. İsim isim açıklarım bu sohbeti kimlerin yaptığını. Onun için senin ne düşündüğün hiç önemli değil. Sen tarihin yanlış tarafında duran bir adamsın. Hiç olmazsa sus, efendice kenarda otur. Bu saçma sapan düşüncelerinle kamuoyunu meşgul etme" diye yanıt vermişti.

TIKLAYIN - Ümit Özdağ'dan "Erdoğan ile gizli bir anlaşma yaptıklarını düşünüyorum" diyen Kemal Okuyan'a: İsim isim açıklarım!

"Bu türden lafı Soylu’dan beklerdim"

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Okuyan, “Göçmen gündeminin AKP’ye yaradığını, bu anlamda Özdağ ile AKP’nin anlaştıklarını düşündüğümü söyledim. Anlaştılar demedim” diye konuştu.

Okuyan şunları söyledi:

"Özdağ'ın göçmenlerle ilgili söyleminin alevlendiği tarihte toplumun tek derdi hayat pahalılığıydı. 'Sessiz İstila'nın yayınlandığı 3 Mayıs günü halkın yüzde 58’inin en büyük endişesi enflasyon, yüzde 39’unun ise yoksulluk ve gelir dağılımıydı. Birkaç gün sonra Soylu, Özdağ’a laf etti ve iş düelloya kadar vardı. 5 Mayıs’ta enflasyon rakamı açıklanmıştı. Artık yurttaşlarımız TÜİK verilerini ikiyle çarpıyor, gerçek enflasyona ulaşıyor. 'Göçmenleri zorla yollarız' tartışması bunun üzerini örttü. Aynı tarihte ete ve akaryakıta büyük zam yapıldı. Bunların üstüne çıkan her gündem hükümetin işine gelir. AKP iktidarına daha büyük yardım olamazdı.

Göçmenler konusunda ip Erdoğan’ın elinde. Şimdi o konuda adım atıyor. Erdoğan’ın çözemeyeceği konu yoksulluktur. Hareket noktam budur. Yok, Okuyan tarihin yanlış tarafında duruyor, yok TKP otobüsünde neler konuşulduğunu açıklarım… Bu türden lafı Soylu’dan beklerdim. Bir partinin lideri 'Otobüsünüzde kulağım var' demez. Ama elindeki kayıtları verirse 'Boğazdaki yalılarda gün gelecek biz oturacağız' diyen arkadaşlarımızı eğitime alırız. Hiçbir TKP’li böyle anlamsız laf etmez. TKP bütün yurttaşların insanca yaşayacağı konutları savunuyor, kira derdinin bitmesini savunuyor. Zenginlik el değiştirsin türü bir hedefimiz yok.

Malikaneler, villalar halkın ortak kullanımına sunulacak, onlardan çeşitli kültürel, toplumsal amaçlar için yararlanılacaktır; doğayı tahrip eden, işlevsiz olanlarsa elbette yıkılacaktır."