Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Diyarbakır-Mardin yangıyla ilgili açıklama: Zararların ivedilikle karşılanması gerekmektedir

23 Haziran 2024 14:28

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili, "Sosyal devletin bir gereği olarak vatandaşlarımızın afet sonucu doğan zararlarının ivedilikle karşılanması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 14 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Diyarbakır ve Mardin kırsalında çıkan yangında, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yangından etkilenen ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Sosyal devletin bir gereği olarak vatandaşlarımızın afet sonucu doğan zararlarının ivedilikle karşılanması gerekmektedir.

Sizlerden ricam; havaların çok sıcak olduğu bu mevsimde, ormanlarımızda ve tarım alanlarımızda yangın tehditlerine karşı daha dikkatli olmanız ve gereken önlemleri almanızdır."

TIKLAYIN-Mardin Mazıdağı ile Diyarbakır Çınar'daki yangında ölü sayısı 14'e yükseldi

TIKLAYIN-Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda 500’den fazla hayvan öldü, yaralı hayvanlar “satın alınarak” kesimden kurtarılmaya çalışılıyor