Spor

Kazancını ikiye katlayabilir; Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde kasayı doldurdu

13 Mart 2024 09:38

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden şu ana kadar 7.6 milyon Euro gelir elde etti. Sarı lacivertliler yarın Union Saint Gilloise'ı elerse kasasına 1 milyon Euro daha girecek. Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaşılması halinde ise toplam gelir 15.6 milyon Euro'yu bulacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union Saint Gilloise'ı 3-0 yenerek çeyrek finalin kapısını aralayan Fenerbahçe, son 8'e adını yazdırırsa toplam kazancını artıracak.

Sarı lacivertliler 2. ön elemeden dahil olduğu organizasyonda bugüne kadar 13 maça çıkarken 11’inden galibiyetle ayrılmayı başardı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; bu performansın kulübe ekonomik getirisine bakıldığında ise Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde şu ana kadar toplam 7 milyon 601 bin Euro kazandı.

Temsilcimiz yarın turu geçerse kasasına 1 milyon Euro daha koyacak ve toplam kazancı 8 milyon 601 bin Euro (Yaklaşık 301 milyon TL) olacak.

Fenerbahçe yarı finale kalırsa 2 milyon Euro daha alacak. Şampiyonlukta 5 milyon Euro, 2. olursa 3 milyon Euro kazanacak.