Gündem

Kayyım atamalarının 47. gününde protestolar sürüyor: "AKP'nin bitmesi ve gitmesi gerekiyor"

04 Ekim 2019 15:20

İçişleri Bakanlığı tarafından Dİyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının 47. gününde protestolar sürüyor.  

Diyarbakır Lise Caddesi'nde devam eden oturma eylemlerine HDP’li vekiller, HDP Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nöbete Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve kentteki şube yöneticileri de destek verdi. Burada konuşan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, "AKP'nin bitmesi ve gitmesi gerekiyor. Bunu mücadeleyle gerçekleşmesi için biz de bugün buradayız" dedi.

Diyarbakır

Şarkılar ve sloganlar eşliğinde Diyarbakır Lise Caddesi'nde başlayan nöbet eyleminde konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, kayyım atamalarına karşı 47 gündür nöbet eylemlerinin sürdürdüklerini ifade ederek, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Uyanık, “Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için gece yarısı hazır bulunan hâkimler, mahkeme heyeti, nedense Sırrı Süreyya Önder için bulunamıyor" diyerek tahliyenin geciktirilmesine tepki gösterdi.
 
Kürt partiler adına açıklama yapan Sedat Doğan, "47 gündür hak ve adalet için buradayız. Tarihimize iyi baktığımız zaman 100 yıllardır bu kayyum politikaları sürekli devam ediyor" dedi.  

"AKP sona yaklaştı"

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu da, “Bir darbede ne yaşanırsa biz hepsini yaşadık.  Ama artık bitiyor. AKP içerde be dışarıda hiçbir politikasını yürütemiyor" ifadelerine yer verdi. AKP hükümetinin yürüttüğü politikalarla sona yaklaştığını söyleyen Yulcu, “Demokratik bütün haklara karşı yapılan saldırılara rağmen bugün buradayız. Demokratik barışçıl eylem yapma hakkımızı kullanmak için çabalıyoruz.  Bunun için bile bir mücadele yürütüyoruz. Anayasal demokratik hakkımız kullanmaya çalışıyoruz. AKP'nin bitmesi ve gitmesi gerekiyor. Bunun demokratik yol ve yöntemlerle zorlanarak, mücadele ederek gerçekleşmesi için biz de bugün buradayız" diye konuştu.  
 
Nöbet, açıklamalar ardından gerçekleştirilen oturma eylemiyle sona erdi.