Spor

Kayserispor, Hikmet Karaman'ın görevine devam edeceğini duyurdu

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'in başından beri galibiyet göremedi

30 Eylül 2019 18:20

Süper Lig'in 6. haftasında Konyaspor'a 2-1 mağlup olan İstiklal Mobilya Kayserispor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman istifa etmişti. Kayserispor yönetimi, Hikmet Karaman'ın görevinden ayrılmasının 'doğru olmadığını' ve tecrübeli hocanın görevine devam edeceğini duyurdu.

Kayserispor'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Teknik direktörümüz Sayın Hikmet KARAMAN, saha sonuçlarının beklenen seviyede gerçekleşmemesi üzerine bugün yönetim kurulumuzla yaptığı görüşmede KAYSERİSPOR'un faydasına olacaksa herhangi bir tazminat talebi olmaksızın görevi bırakabileceğini, bu konuda kulüp başkanımızın vereceği karara saygılı olacağını ifade etmiştir. Kulüp başkanımız, yönetim kurulu ve diğer ilgililerle seri görüşmeler yapmış ve bu aşamada hocamızın görevden ayrılmasının uygun olmayacağı kanaati oluşmuştur.

"İstenmeyen skorlara etki eden bir çok faktör varken, hemen en kolayı olan "Hoca değişikliği" alışkanlığına itibar etmemiş olup, yapılacak istişareler sonucu Kayserispor için en doğru kararı verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Karaman, Konyaspor yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada “Maalesef Türkiye'de skorlara göre antrenörler yargılanıyor. Mutlaka teknik adamlar bazı şeyler yürümezse bırakır" demişti.

Süper Lig'in başından beri galibiyet göremeyen Kayserispor 3 puan ile ligin 17'inci sırasında bulunuyor.