Dünya

Kaynaklar: Trump, Ara Seçimler'deki başarısızlığa rağmen bugün 2024 başkan adaylığını açıklayacak

15 Kasım 2022 10:43

T24 Dış Haberler

ABD Ara Seçimleri'nde desteklediği adaylar beklenen başarıyı sağlayamasa da eski ABD başkanı Donald Trump'ın bugün 2024 Başkanlık Seçimleri için adaylığını açıklamayı planladığı öğrenildi.

The Guardian'ın aktardığına göre çeşitli kaynaklar, olası siyasi rakiplerinin bir adın önünde olmayı hedefleyen Trump'ın adaylığını planlandığı üzere bu gece duyuracağını ifade etti.

Trump, konuşmasını Doğu Zaman Dilimi ile akşam 9'da (TSİ sabah 5) Florida'daki özel kulübü Mar-a-Lago'nun Balo Salonu'nda yapacak. 

Kaynaklara göre Trump'ın konuşmasında seçim kampanyasının merkezinde yer alacak bazı politikalarını da açıklaması bekleniyor.

Kaynaklar, Trump'ın danışman ekibinin eski başkanın planlı konuşmasının dışına çıkıp, kişisel rakiplerini hedef alabileceğinden endişe duyduğunu da ifade etti.

The Guardian, Ara Seçimler'de "kırmızı dalga"nın olmaması ve Trump destekli adayların beklentilerin altında sonuçlar almasıyla Trump'ın 6 Ocak Kongre Saldırısı'ndan bu yana siyasi olarak en savunmasız günlerini yaşıyor olabileceği değerlendirmesinde bulundu.