Gündem

Kaymakam borç ödemek için makam aracını satıyor

Satışa çıkarılan aracın ihalesi 18 Haziran’da yapılacak

28 Mayıs 2019 17:01

Çorum'un İskilip ilçesinde vatandaşlara dağıtılan çilek fidelerinin parasını ödemek için kaynak bulamayan Kaymakam Bestami Beyazıt Alkan, makam aracını satılığa çıkardı. 

İlçede yaşanan kırsal göçün önüne geçebilmeyi amaçlayan Kaymakam Alkan, İskilip’in köylerinde çilek üretimini teşvik etmek için bir proje başlattı. Kaymakamı Beyazıt Bestami Alkan’ın öncülüğünde 30 köyde çilek üretimi yapılması için harekete geçildi. Kırsalda yaşayan insanlara bugüne kadar 1 milyon 500 binin üzerinde çilek fidesi dağıtıldı. Kaymakamlık özel bir firmadan temin edilen fidelerin bir kısmı için ödeme yaparken geriye 400 bin liralık bir borç kaldı. İskilip Kaymakam Alkan, bu borcu ödemek için kaynak bulunmayınca makam aracını satılığa çıkardı. Aracın satışı için İskilip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ihale ilanı, kaymakamlığın sitesinde yayımlandı.

İskilip Kaymakamlığı sitesinde duyurulan ilana göre 53,456,50 muhammen bedelden satışa çıkarılan aracın ihalesi 18 Haziran’da yapılacak.