Ekonomi

Kavcıoğlu ve Nebati ile görüşen EBRD Başkanı Basso: Faiz politikası hakkındaki soru işaretlerini gündeme getirdim

Basso, "otoriteler politikalarının doğru olduğuna ikna olmuş durumda" değerlendirmesini yaptı

07 Ekim 2022 16:26

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinde Türkiye'nin faiz indirimleri politikası hakkındaki soru işaretlerini gündeme getirdiğini söyledi.

Reuters'ın aktardığı habere göre Basso, Nebati ve Kavcıoğlu ile görüşmesinin "samimi" ve "şeffaf" olarak nitelendirdi. Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikalarıyla ilgili "Yüksek oranda enflasyon yaratan faiz politikası hakkındaki bazı soru işaretlerini gündeme getirdim" değerlendirmesini yapan Basso, Türkiye'nin politikalarının "uzun vadeli yatırım için uygun ortam oluşturmadığını" söyledi.

Türkiye'nin artan enflasyona rağmen faiz indirimleri uygulamasını "uç bir örnek" olarak niteleyen EBRD Başkanı, "Bu politika başarılı olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama uygun yatırım ortamı ve enflasyon konusunda bazı problemlere neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Politikaların yüksek oranda belirsizlik yarattığını belirten Basso, "otoriteler politikalarının doğru olduğuna ikna olmuş durumda" diye konuştu.