Gündem

Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı; işte kasım celbi askerlik yeri sorgulama ekranı

Askerlik yerleri ve sevk tarihleri bugün açıklandı. Açıklamanın ardından kasım celbi askerlik yerleri gündem oldu. Kasım celbinde askere gidecekler, Millî Savunma Bakanlığı askerlik yerleri asal sorgulama sayfası e-Devlet uzantısı üzerinden askerlik yerlerini sorgulayabilecekler. Peki, kasım celbi askerlik yerleri ile ilgili detaylar neler? İşte, kasım celbi askerlik yeri sorgulama ekranı

28 Ekim 2022 13:50

Kasım celbi askerlik yerleri, Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile açıklandı. Açıklamanın ardından ilgili vatandaşlar, kasım celbi askerlik yerleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Kasım celbi askerlik yerleri internette gündem oldu.Kasım ayı celbinde askere gidecek gençler bugünden itibaren askerlik yeri ve sevk tarihlerini öğrenebilecekler. İşte Millî Savunma Bakanlığı MSB 2022 Kasım celbi askerlik yerleri ve sevk tarihi sorgulama sayfası:

Kasım, Aralık sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlüler için askerlik yerleri belli oldu. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacak.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI

Askerlik yerleri açıklandı

Kasım Aralık celbi seçim ve sınıflandırma sonuçları e-Devlet duyuruldu. Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler.

Askerlik sevk tarihleri ne zaman?

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şu şekilde;

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1.grup) 10 Kasım 2022

Er (2. Grup) 8 Aralık 2022

Er (3. Grup) 5 Ocak 2023