Gündem

Kartal'da çöken binada ölü sayısı 18'e yükseldi

Enkazdaki bir kişiyle iletişim kuruldu

09 Şubat 2019 12:29

Güncelleme: 09 Şubat 2019 18:21

İstanbul Kartal'da Çarşamba günü çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 18'e yükseldi. Çevredeki 10 bina tahliye edilirken; enkaazdaki bir kişiyle iletişim kuruldu.

Çökmenin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen enkazda kaç kişi olduğuna dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sayıyı kendilerinin bildiklerini ancak kamuoyunu yanıltmamak amacıyla bu bilgiyi paylaşmadıklarını söyledi. 

İstanbul Kartal'da geçtiğimiz çarşamba günü çöken 8 katlı binanın enkazında kurtarma çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanı Soylu, çöken bina enkazında bir kişiyle temas kurulduğunu bildirdi. Soylu, çöken binanın enkazında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, olayda ölenlerin sayısının 18'e yükseldiğini kaydetti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Kartal'da çöken binanın olduğu bölgedeki binaların risk analizinin yapılacağını bildirdi ve çevredki 10 binanın tahliye edildiğini aktardı. 

Durumu ciddi olanlar var

Öğle saatlerinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koca, "Kaybettiğimizin vatandaşımızın sayısı 17 oldu" dedi. Bakan Koca, yaralılara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bizim şu an takip ettiğimiz 13 hastamız var. Bu hastaların 7'si yoğun bakımda takip ediliyor. Bir hastamızı da taburcu etmiştik. Bu 7 hastadan 2'sinin durumu ciddi. Bir de Havva kızımız var. Havva'nın durumunu düne göre biraz daha iyi gördük ama ciddiyetini koruduğunu söyleyebiliriz. Tayyip'in (Mahmut Alemdar) durumu da düne göre daha iyi ve iletişim kurulabilir durumda. Genel durumunu da iyi gördüğümüz bir pozisyonda."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da Tuzla Tersanesi’ndeki 'Ufuk’ adlı eğitim ve istihbarat gemisinin denize iniş törenin ardından Kartal'a gelerek enkaz alanına gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya eşlik etti.

Resmi kayıtları göre, 43 kişinin yaşadığı 14 daireli binanın, 3 katının kaçak olduğu ortaya çıkmıştı.