Gündem

Kartal'da çöken binada arama çalışmaları sona erdi

Çöken binanın yanındaki risk taşıyan apartman da yıkılacak

10 Şubat 2019 13:20

İstanbul'un Kartal ilçesinde 14 kişinin yaralandığı ve 21 kişinin öldüğü binada enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi. Binada zemin etüdü yapılmaya başlandı. Etüt tamamlandığında  yıkılan binanın yanındaki risk taşıyan apartman da yıkılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmaların sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada bölgedeki 8 binanın daha yıkılacağını söyledi. 

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki Yunus Apartmanı'ndan değerli eşyaların çıkarılmaya başlandığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve yetkili savcı, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde incelemelerde bulundu. Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sona erdiği binanın zemin etüdü yapılmaya başlandı.

Bakan Kurum, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenine katılacak.

Kurum,  daha sonra mahalledeki bir düğün salonunda, Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafında yer alan ve risk nedeniyle boşaltılan apartmanların yöneticileri ve sakinleriyle bir toplantı düzenleyecek.

Bakan Murat Kurum, çalışmaların sona ermesinin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Yıkılan binamız etrafındaki 10 apartmanda risk analizi yapıldı. 2 binamızda biri İhya Apartmanı diğeri de Çam Apartmanı dışındaki 8 bina riskli. Bu 8 binanın hak sahipleriyle görüştük, bu binaları süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanın tamamında bir kentsel dönüşüm yapacağımızı ilettik. Bakanlık olarak kira desteği ve TOKİ eliyle süreci yürüteceğiz."