Spor

Kartal 89 gün sonra Antep'te kanatlandı

Süper Lig'de oynadığı son 3 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Beşiktaş'ın yüzü Antep'te güldü

07 Şubat 2014 19:54

Süper Lig'in 20. haftası Kamil Ocak Stadı'nda zorlu bir karşılaşmaya sahne oldu. Şampiyonluk yarışında ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'dan kopmak istemeyen Beşiktaş, Sergen Yalçın'la adeta yeniden doğan Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu.
Beşiktaş rakibini Olcay Şahan ve Ömer Şişmanoğlu'nun golleriyle 2-1 mağlup ederken,. Gaziantepspor'un tek sayısı ise 85. dakikda Trabzonspor'dan transferi Marek Sapara'dan geldi.
Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 36'ya çıkarırken Gaziantepspor ise 25 puanda kaldı.
Beşiktaş'ın geçtiğimiz günlerde, gelecek sezondan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığı Gaziantepspor'un golcü oyuncusu Cenk Tosun, bu maçta gelecek sezonki takımına karşı forma giydi.
Beşiktaş'ın Galatasaray'dan transfer ettiği Dany Nounkeu, yeni formasıyla ilk maçını eski takımına karşı oynadı. Kamerunlu futbolcu, Türkiye kariyerine Gaziantepspor formasıyla başlamıştı.
Siyah-beyazlı formayı uzun yıllar giyen ve şampiyonluklar yaşayan Sergen Yalçın, teknik direktör olarak ilk kez Beşiktaş'ın karşısına çıktı.
 

Cenk Tosun trasnferine sert tepki: At hırısızı gibi!

 
Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Cenk Tosun'u alan Beşiktaş'a "Yaptıkları resmen hırsızlık. Yaptıkları ahlak dışı. Bir de at hırsızı gibi poz vermişler" sözleriyle tepki gösterdi.
Kızıl, "Cenk Tosun transferiyle ilgili demeç verdim, vermeyede devam edeceğim. Özellikle büyük takımların böyle davranışlarda bulunmaması lazım. Büyük takımlar camialarından dolayı büyüktür. Yoksa bizden hiçbir farkları yok. Beşiktaş'ta 50 tane futbolcu var. Beşiktaş yaklaşık 1,5 yıldır gerek yönetim gerek Mehmet Atalay olsun takımın içine girdiler ve Cenk'i bedava götürmek için elinden gelini yaptılar. Hırsızlık bu başka birşey değil" dedi.
Sözleşme uzatmak için Cenk'e teklifte bulunduklarını söyleyen Kızıl, "Beşiktaş, Cenk ve ailesi ile sürekli görüşerek çocuğun aklını çeldiler. Biz Serdar Kurtuluş transferinde Beşiktaş'a yardımcı olduk. Bunun karşılığını böyle aldık. Bu tür davranışlar etik değil. Resmen hırsızlık. Cenk Tosun'u 4 milyon euroya verdi Lokomotiv Moskova. Fenerbahçe, Cenk Tosun'u istedi ama kendisi Beşiktaş'a gitmek istediğini söyledi. Fenerbahçe transferden vazgeçti" diye konuştu.
Beşiktaş'ın çok büyük terbiyesizlik yaptığını söyleyen Kızıl, "Fikret Orman da utanmadan Cenk ile poz veriyor. Bu davranışla Fikret Orman, Gaziantep şehrine çok büyük saygısızlık yapmıştır. Bu olay burada bitmeyecek. Bunu yapanlardan hesap soracağız. Bu tür emek hırsızlığı yapan insanları lanetliyorum. Cenk'in hiçbir suçu yok ahlak dışı davranışı Beşiktaş yapmıştır. Gaziantepspor'un içine at hırsızı gibi girdiler çocuğun aklını çeldiler" şeklinde konuştu.
 

Sergen Yalçın: Fazla yargılamamak gerek

 
Beşiktaş'ın Gaziantepspor'u 2-1 mağlup ettiği maç sonrası öne çıkan olay Cenk Tosun transferi oldu. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın Beşiktaş'a yönelik sert açıklamalarından sonra Sergen Yalçın da genç oyuncunun siyah-beyazlılara transferini yorumladı. 
İbrahim Kızıl'ın olay yaratacak sözlerinin ardından Cenk Tosun'un Beşiktaş'a transferini değerlendiren Sergen Yalçın, genç golcüyle maç öncesi konuştuklarını ve beklendiği gibi karışık duygular içinde olmadığını söyledi. Yalçın, Avrupa'da bu tarz transferlerin çok olduğunu ancak Türkiye'de farklı bir bakış açısı olduğunu söyledi ve "Cenk mayıs ayında siyah-beyazlılara giderken Gaziantepspor'a ciddi bir rakam kazandırdı. Cenk, tamamen Gaziantepspor'un menfaatleri doğrultusunda hareket etti. Bu yüzden fazla yargılamamak gerek" diyerek sözlerini noktaladı. 
İstifa dedikodularını açıklığa kavuşturan genç teknik adam, her kulüpte sorunlar yaşanabileceğini ancak bu kendi içlerinde halletmeleri gerektiğini söyledi. Şuan mevcut kadroyla yola devam ettiklerini dile getiren Sergen Yalçın, "Gaziantepspor'u bu sezon kümede kalması bizim için yeterli" dedi. 
Maça kötü başladıklarını belirten Sergen Yalçın, "Kötü oyun kötü skoru getirdi. Devre arasında oyuncularla 'Bunu nasıl düzeltiriz?' diye konuştuk ve maçın son bölümlerinde iyice ofansif bir yapıya büründük. Oyuncularım elinden geleni yaptı ancak ilk yarıda Beşiktaş bizden daha iyiydi bunu kabul etmek gerek. Ligde her maçı kazanamayız artık gelecek haftalara odaklanacağız" ifadelerini kullandı.