Spor

Karşıyaka ve Göztepe taraftarlarından ortak çağrı

10 Şubat 2023 12:47

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrası yaraları sarmak için başlatılan ülke çapındaki seferberlik devam ederken, İzmir'in ezeli rakipleri Karşıyaka ve Göztepe taraftarlarından çağrı geldi. Kulüp yönetimlerine seslenen taraftarlar, derbi maç oynanacakmış gibi bilet satışı yapılarak toplanan paranın depremzedelere bağış yapılmasını istedi.

Büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından ilk günden itibaren yardım toplamaya koşan İzmirli taraftarlar, yönetimlere çağrı yaptı. Futbolda farklı liglerde yer aldıkları için 2016'dan beri 7 yıldır hiç maç yapmayan Karşıyaka ve Göztepe'de üniversiteli taraftarlar, depremden etkilenen vatandaşlara destek için iki takım arasında derbi maçı varmış gibi bilet satışa sunulmasını istedi.

"Yaraları hep birlikte sarmak için, maça gider gibi..."

Yönetimlere dijital bilet hazırlama çağrısı yapan Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği (UNİKSK) ve Göztepe UniForce, biletlerin satışından elde edilecek gelirin depremzedelere yardımda kullanılmasını talep etti. Taraftarların ortak açıklamalarında, "Karşıyaka ve Göztepe'ye çağrımızdır. Sanki maç varmış gibi dijital bilet hazırlayarak her iki taraftara internet üzerinden satışa sunulmasını ve toplanan ücretin AHBAP Derneği'ne depremzedeler için yardımda kullanılmak üzere bağışlanması çağrısında bulunuyoruz. Yaraları hep birlikte sarmak için, maça gider gibi.." ifadeleri yer aldı.

Yardım çalışmalarına futbolcular da katıldı

6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketleri sonrası ilk günden beri Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda yardım toplayıp afet yaşayan bölgelere göndermek için başlatılan seferberliğe TFF 3. Lig 1. Grup'taki Karşıkayalı futbolcular da katıldı. Yeşil-kırmızılılarda futbolcular ve teknik direktör Selahaddin Dinçel başta olmak üzere teknik heyet, salonda yardım kolilerinin taşınıp TIR'lara yüklenmesine katkıda bulundu.

Göztepeli futbolcular da Göztepe Gürsel Aksel Stadı'ndaki yardım çalışmalarına katılmıştı.