Gündem

Karar yazarından Erdoğan’a Sinan Ateş cinayeti çağrısı: Varsa bir “paralel yapı” onu ortaya çıkarmak herhalde bu noktada ağzı en çok yanmış olan Cumhurbaşkanı’na düşer

“İktidar paydaşlığının, cinayet üzerinde yeterince hassasiyet gösterilmediği ölçüde problem haline geleceği açıktır”

02 Ocak 2024 15:04

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, T24 muhabiri Asuman Aranca’nın kamuoyunun gündemine oturan Sinan Ateş cinayetiyle ilgili bilirkişi raporunu ortaya koyduğu ve hakkında soruşturma açılan haberine atıfta bulunduğu yazısında, “Haberin boyutları bilinenlerin çok daha detaylı boyutlarını ortaya koyuyor” dedi.

“Bir kere Sinan Ateş, ülkücü camia içinden biri. Sonuçta o katledildiğine ve cinayete karışanlar da o camia ile bağlantılı insanlar olduğuna göre, içerde bir şeyler oldu ve o sebeple infaza karar verildi, demektir” değerlendirmesinde bulunan Taşgetiren, “Sinan Ateş cinayeti, çok açık bir ‘örgüt içi infaz’ niteliğinde gözüküyor. Niye oldu bu? Kim karar verdi infaza?” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “iktidar paydaşlığı” konumuna dikkati çeken Taşgetiren şunları kaydetti:

“Cinayet zanlılarının, mesela devlet içinden birileri ile işbirliği söz konusu ise, bu işbirliğinin nasıl, hangi boyutta gerçekleştiğinin araştırılması “Devlet içinde paralel yapı” gerçeğiyle tanışan Türkiye için hayati önem taşır. Bu yapılanma Emniyet içinde, Yargı içinde, daha genelde güvenlik birimleri içinde gerçekleşmiş ise, bu daha da sıkıntılı bir durumu ortaya çıkarır.

Bu ailenin (Sinan Ateş’in ailesi), MHP ve Ülkücü Camia tarafından da tanındığı açık. Belli ki dosya kapanmaz. ‘Devlet’ her kim ise, bu cinayeti aydınlatmalı. Varsa bir ‘Paralel yapı’ onu ortaya çıkarmak da, herhalde bu noktada ağzı en çok yanmış olan sayın Cumhurbaşkanı’na düşer. Bence iş ciddiye alınmalı. Olay MHP ile alakalı bir ‘iç mesele’ olarak da görülmemeli, ‘Paydaşlık’ kaygısına da heba edilmemeli. ‘Bu iş belalı bir iş, buna bulaşmayalım’ biganeliği içinde olunmamalı. “Devlet, devlet, devlet” diyor aile… Ailenin ‘Devlet’e güveni sarsılmamalı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi