Gündem

Karar yazarı: Önümüzdeki 4 yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz?

27 Ağustos 2019 12:11

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, şimdilerde yeni parti çalışmaları yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yola birlikte çıktıklarını hatırlatarak “Önümüzdeki 4 yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz?” dedi.

Taşgetiren, işin içine iktidar mücadelesi girdiği için Davutoğlu ve Babacan ayrışmasının da şiddetlenebileceğini iddia etti.

Taşgetiren yazısında şunları söyledi:

“Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan yine bu “kapışma” bağlamında “hafıza kayıtları”ndan söz ediyor ve 'zamanı gelince ortaya konacağı'nı söylüyor.

Erdoğan’ın bildikleri… Gül’ün bildikleri… Davutoğlu’nun bildikleri… Babacan’ın bildikleri…
Bunlara eklenecek o kadar çok isim var ki, kim bilir öyle bir ortam doğar, onlar da bildiklerini açıklamak zorunda kalırlar.

Davutoğlu 7 Haziran – 1 Kasım arası için bir şey söyledi kıyamet koptu.
Dolmabahçe’de masa devrildiğinde de mesela Arınç’la Erdoğan arasında ipler gerilmişti.

Bakıyorum, bir kesimde eller ovuşturuluyor. Bizim millette en çok reyting yükselten şeyin “kapışmalar” olduğu biliniyor.

Önümüzdeki 4 yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz? Ve bunun muhafazakâr tabanda karşılığı ne olacak? Çok sıkıntılı bir süreç.

Ben olacakları öngörmeye çalışıyorum da, kapışacak ana aktörler ve tabii muhafazakar camia adına çok üzülüyorum”

Yazının devamı için tıklayın