Gündem

Karar yazarı Oğur: Abdülhamid haklı, hepimiz daha çok tahammül etmeye devam etmek zorundayız

04 Eylül 2023 09:31

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Türkiye, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkanını vermiyor.” sözünü hatırlatarak, Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un kendisine "Müslüman Türk Milleti olarak sana tahammül etmeye devam ediyoruz..."  diyen Abdülhamid isimli bir kullanıcıya "Boş yapma Abdülhamid" yazılı bir pankartla poz vererek cevap verdiği için sosyal medyada "Sultan Abdülhamid'i" aşağılamakla suçlandığını yazdı. 

Karakurt'un Avrupa Şampiyonluğu Final maçı öncesi bu konuda; "Söz konusu arkadaşımızın ismi Ahmet, Mehmet veya Berke olabilirdi. Konu başka yerlere çekilmeye çalışılıyor. Pazar günü büyük bir maçımız var, ona konsantreyim. Ülkeme sevgiler." ifadeleriyle ikinci bir açıklama yapmasına değinen Oğur, "Böylece Türkiye spor tarihinin en önemli maçlarından birinde Türkiye bir evladını yine kendisiyle meşgul ettirmeyi başardı." ifadelerini kullandı. 

Oğur, "Abdülhamid neden tahammül etmeye devam edecek?" başlıklı köşe yazısına şu sözlerle devam etti: 

"Ayrıca Müslüman Türk milletinin tahammül ettiği tek şey bir kadın voleybolcunun cinsel kimliği de olmasa gerek. Bizatihi bir kadının o formalarla voleybol oynamasının kendisine de Müslüman Türk tahammül ediyor olmalı. Ama İslami hükümlerin o kısmı da şu anda pek gündemde değil, orası çok da mühim değil. Haramların o kısmı görmezlikten gelinebilirdi ki bu cinsel mesele olmazsa…

Peki ya milli voleybolcular bir de şampiyon oldularsa?

Bir tarafta Türkiye’nin şampiyonluğu gibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tabii her milliyetçi muhafazakarın, yerli ve millinin gurur duyacağı, görmezlikten gelemeyeceği, göğsünü kabartacak bir başarı var. Bir vatansever asla böyle bir milli zafere kulp takamaz, bu sevince ortak olmamayı vatan hainliği gibi görür. Ama diğer tarafta da devleti ele geçirdikten sonra ötekisi, düşmanı kalmamış, kimlik ve motivasyon sorunları yaşayan muhafazakarlığın dünyadaki küresel trendlere uygun olarak kendisine seçtiği yeni küresel tehdit ve düşman LGBT kimliği var.

Şampiyon takımının en skorer, en karizmatik iki oyuncusunun LGBT olması Netflix dizileriyle, üç tane gökkuşağı bayrağı saklayarak yapılamayacak bir LGBT propagandası.

Ama buna açıktan karşı çıkmak bir vatansevere yakışmaz.

İşte bu çıkmazda bir vatansever, muhafazakar, yerli ve milli neyi seçer?

Tabii ki en kolayını, yani görmezden gelmeyi ya da Abdülhamid’in yaptığını; söylenmeyi, atarlanmayı ama sonra tahammül etmeye devam etmeyi…

Marjinalleşmemek, göze batmamak için yapacak bir şey yok. Hayat bundan sonra bu melezlikleri daha fazla karşımıza çıkaracak.

O yüzden Abdülhamid haklı. Hepimiz daha çok tahammül etmeye devam etmek zorundayız.

Çünkü yapacak başka bir şeyimiz yok. Boş yapmak dışında…"

Yazının tamamı için tıklayın