Gündem

Karar yazarı Ocaktan: İtaat kültürüyle şekillenen toplumsal yapının mensupları olduğumuz için "eleştiri" ve "sorgulama" gibi kavramların yabancısıyız

31 Mart 2023 09:38

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, yüzyıllara dayanan süreçte Müslüman aklının cehaletten kaynaklanan önyargılarla kuşatıldığını belirterek, "Maalesef yüzyıllar boyunca itaat kültürüyle şekillenen bir toplumsal yapının mensupları olduğumuz için ‘eleştiri’ ve ‘sogulama’ gibi kavramların yabancısıyız. Kabul edelim ki bu anlayış, Müslüman zihninin akıl, bilim ve Kur’an’dan çok Arap kültürünün tesiriyle bugün bile hala aşamadığımız garip bir Müslümanlık anlayışı ortaya çıkarmıştır" diye yazdı.

"Biz Müslümanlar inançlıyız güçlüyüz ama bu Batılılar ve küfür ittifakı bizi yok etmeye çalışıyor" şeklindeki ucuz mazeretlerin arkasına saklanılmaması gerektiğini kaydeden Ocaktan, "Bizi ilgilendiren Türkiye’nin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve özgürlük endeksinde nerede olduğudur. Ama ne yazık ki henüz Rusya, Çin, İran ve Afganistan liginden bir üst lige çıkabilmiş değiliz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...