Gündem

Karar yazarı Ocaktan: AK Parti, referandumda ısrarcı olursa başörtüsü meselesini sadece bir seçim malzemesi olarak gördüğü şeklinde bir kanaat ortaya çıkar

20 Ocak 2023 09:56

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, başörtüsü meselesinde referandum ihtimaline dikkat çekerek "AK Parti, referandumda ısrarcı olursa o zaman başörtüsü meselesini sadece bir seçim malzemesi olarak gördüğü şeklinde bir kanaat ortaya çıkar ki bu iktidarın samimiyetini sorgulayan bir sürece dönüşebilir. Doğru olan, muhalefetin uzlaşma çağrılarına kulak vererek meseleyi kökünden çözmektir" ifadelerini kullandı.

Ocaktan, "Sonunda anayasa değişikliği teklifi; geçtiğimiz ay AK Parti, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imzası ile birlikte TBMM Başkanlığı’na sunuldu ve Anayasa Komisyonu, teklifi dün itibariyle görüşmeye başladı. Ancak bu anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için iktidar bloğunun oyları yeterli değil, dolayısıyla CHP ve İyi Parti’nin destek vermesiyle mümkün olabilecek. Muhalefet anayasa değişikliğine prensip olarak karşı değil, ancak iktidarın teklifinde bazı değişiklikler yapılmasını istiyorlar ve uzlaşmaya açık olduklarını da beyan ettiler. Zaten 6’lı masanın son toplantısından sonra yayınlanan bildiri metninde de bu uzlaşma çağrısı var" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...