Seçim 2023

Karar yazarı Kiras: Ülkeyi kimin yöneteceğine her halükârda siz karar verecekseniz, o zaman niye seçim yapıyoruz?

29 Nisan 2023 08:08

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere iki hafta kala bütün anketlerde iktidarın değişeceği sonucu çıktığını belirterek, "Şimdi beklenen mevcut iktidarın bu sonucu demokratik olgunlukla karşılamasıdır. Bunu yapacak mı AK Parti ve ortakları? Ne yazık ki bu hususta yapılan bazı açıklamalar ve kullanılan bazı ifadeler kuşku uyandırıcı nitelikte" diye yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'ı darbe olarak değerlendirmesine işaret eden Kiras, "Bu son derece talihsiz bir beyan. Sandığın meşruiyetinin daha şimdiden tartışma konusu yapılmak istenmesi endişe verici. Bunu seçimin güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı’nın yapıyor olması endişeleri daha da arttıran bir husus.

Demokrasinin en temel prensibi olan sandık iradesini “darbe” diye nitelemek iyi niyetle izah edilemeyecek bir tutumun habercisidir ancak.

Sandıktan kendileri çıktığında demokratik süreç anlamına gelen oy kullanma hakkı, seçmen iradesi başka yönde tecelli ettiğinde ne diye “darbe” demek olsun? Ülkeyi kimin yöneteceğine her halükârda siz karar verecekseniz, o zaman niye seçim yapıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...