Gündem

Karar yazarı Karaalioğlu: Ortada İslam'a ağır bir saldırı vardır ama bu, o çocuğu istismar dolu hayata gönderenlerin saldırısıdır

10 Aralık 2022 09:03

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken "imam nikâhıyla evlendirmesine" ilişkin olayın günlerdir konuşulduğunu belirterek, "Mahkeme dosyasından yansıyanlar gösteriyor ki seneler içinde bunların hepsi oldu. Sessiz de kalındı, şikayete rağmen göz ardı da edildi. Ancak buraya kadar… Mesele artık yargıda ve resmin tamamını mahkemeden sonra göreceğiz" diye yazdı.

Olayın açığa çıkmasının ardından farklı kesimlerin, farklı tutumlarla olaya yaklaştığını kaydeden Karaalioğlu, "Ortada dine, diyanete, İslam’a, sünnete, dindarlara, inançlı kesime ve bu çerçevede yaşama biçimine karşı gerçekten ağır bir saldırı vardır. Ama bu, olayı ortaya çıkaranların ve ortaya çıktıktan sonra tepki gösterenlerin değil bizatihi o kız çocuğunu istismar dolu hayata gönderen, seyirci kalan ve bunu din adına uydurulmuş görüşlere bağlayanların saldırısıdır.

Babası, ailesi, tanıdıkları, cemaat/vakıf yöneticileri, hasılı bilen duyan herkes; senelerdir İslam’a ve İslami yaşama biçimine karşı ağır bir saldırı halindedir. Varsa, kampanya, operasyon, algı ya da karalamaları yapanlar onların duyarsızlığıdır. O çocuğun bugün gençlik yıllarında bu saldırıya dur demesi; hayatı ve onuru için mücadeleyi göze alması iddianın aksine kampanyayı nihayetlendirmiştir.
" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...