Ekonomi

Karar yazarı Kahveci: 'Sabır' diyen Erdoğan'da belki de en istikrarlı tek şey bu olsa gerek

"Önümüzdeki kış asıl sabretmemiz gereken tarih olacak gibi. Çünkü tarla fiyatları bile şu anda feci şekilde yüksek"

26 Temmuz 2022 09:29

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlardan "sabır" beklemesini eleştirerek " 'Sabır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'da belki de en istikrarlı değişmeyen tek şey bu olsa gerek" diye yazdı.

Erdoğan'ın daha önce birçok kez vatandaşlardan "sabır" istediğine değinen Kahveci şöyle devam etti:

"Sabır istiyor ama sabır için ne geliyor? Ucuz işgücü üzerinden kalkınma modeli kısa sürede meyve verecek bir model olamaz. O nedenle eğer Çin Modeli için sabrediyorsak en azından önümüzde daha bir kaç 10 yıl daha var demektir.

Ama ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl sabır için iki temel dayanağı olduğunu düşünüyorum. Kış aylarında yaz ayları için beklediği sabır gerçekleşmedi. Tarımda hasat olacak ve gıda fiyatları düşecekti ama olmadı... Hatta önümüzdeki kış asıl sabretmemiz gereken tarih olacak gibi. Çünkü tarla fiyatları bile şu anda feci şekilde yüksek...

İkinci sabır noktası önümüzdeki şubat-mart ayları... Orada da enflasyondaki baz etkisinden yararlanmayı düşünüyor. Fakat bence bu beklentisi de boş çıkacak... Çünkü maliyet tarafı ve belirsizlik riski fiyatlandırma davranışlarını çoktan bozdu bile"

Yazının tamamı için tıklayın