Ekonomi

Karar yazarı Kahveci:  İşsizlik ve buna bağlı olarak yaşanan sefalet nedeniyle kaç ocak söndü; millet ‘boğaz’ onlar ‘kanal’ derdinde

11 Aralık 2019 11:21

Karar Gazetesi Ekonomi Bölüm Şefi ve yazarı İbrahim Kahveci, hükûmetin bölgenin dengesini bozacak ve yüksek maliyetli Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesinde ısrarcı davranmasını eleştirdi. Kahveci, “İşsizlik ve buna bağlı olarak yaşanan sefalet nedeniyle kaç ocak söndü? Kendini yakan mı, kendini köprüden atan mı, kendini ipe asan mı kaldı? İşte bu ortamda şirketlerin Hazine garantileri ile yapacakları boş yollar ve köprüler Milletin açlığını doyurmayacaktır. Şirketlerin yapacakları fabrikalar Millete iş kapısı olacaktır” görüşünü savundu.

Kahveci, Acaba örtülü siyaset fonlaması için yeni rant alanları mı gerekiyor? Candan Karlıtekin’in taa 2013 yılında dikkat çektiği yeni bir arsa rantı ve Kuzey İstanbul şehri için mi bu kadar ısrar?Bildiğimiz bir şey var ki, o da bu kafanın aklının fikrinin betona çalışmasıdır. Yok o arsa değerli, yok bu arsa değerli. Beton uğruna 650 milyar dolar yabancı sermayeyi heba ettik. Acaba hiç mi ders almayız da hala illa beton diye tuttururuz. Umarım gerçekler çok uzun süre beklemeden açığa çıkar” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın