Ekonomi

Karar yazarı Kahveci: Çok çalışan emekli az maaş alıyor

"Herkes haklı ama aynı zamanda herkes de haksız"

29 Ekim 2019 07:39

Karar yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü köşesinde de emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorunları yazdı. Kahveci, “Çok çalışana az maaş sistemi ile insanları nasıl erken emeklilikten vazgeçirebiliriz?” dedi.

Asgari ücreti siyasetin belirlediğini anımsatan Kahveci, “ 50 yaşında emekli olmak yerine 55 yaşında olunca emekli maaşınız örneğin 2200 liradan 1950 liraya geriliyor. Sorunu ne siyaset sahiplenip çözüme gidiyor ne de EYT’liler temel sorun çözülsün istiyor. Bir taraf kazanılmış hak diyor, öbür taraf ise ülke batar diyor. Hani hocaya sormuşlar ya: Sende haklısın, o da haklı. Kısaca emeklilik sisteminde yaşanan tıkanıklıkta herkes haklı ama aynı zamanda herkes de haksız” diye yazdı.

Kahveci, “Kimse ülkenin geleceği açısından hesap yaparak kaybet kaybet formülünü, kazan kazan formülüne dönüştürmüyor.    Şili Devlet Başkanı geçen hafta açıklamasında “Biz sizin bu kadar sorunlarınız olduğunu bilmiyorduk, özür dileriz” demişti. Gerçekten ülkemizde de yaşanan sorunlara yönelik siyasetin çözüm üretici kapasitesinin çok çok aşağılara düştüğünü görüyoruz. Umarız toplumun sorunlarını bir bütün olarak kavrayış ve çözüm modelleri devreye alınır” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın